ORDULU KADIN GİRİŞİMCİ FINDIKTAN KOLONYA ÜRETT - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ORDULU KADIN GİRİŞİMCİ FINDIKTAN KOLONYA ÜRETT

Bu haber 05 Aralık 2022 - 20:40 'de eklendi ve 105 views kez görüntülendi.

Kadın girişimci Nilüfer Çol, 2020 yılında KOSGEB desteğiyle kurduğu işyerinde fındık kolonyası yaptı.

Küçük büyük her girişimciyi desteleyen KOSGEB den maddi destek alarak Hasat Kolonya isimli atölye açan Kadın girişimci Nilüfer Çol, Ordu’nun meşhur fındık özünden ürettiği tatlı fındık kolonyasıyla Türkiye’nin üretimine katma değer sağlıyor.

Kadın Girişimciler KOSGEB’le Daha Güçlü

Ordu’da bitkisel yemeklik yağ üretimi yapan bir fabrikada üretim ve kalite müdürü olarak 20 yıl görev alan, farklı iş kollarında CEO ve danışmanlık yaptıktan sonra emekli olan Nilüfer Çol, kendi işini kurma isteğini pandemi sürecinde pekiştirerek kolonya üretimine başlamaya karar verdi. KOSGEB’in kadın girişimcilere destek verdiğini duyan ve İleri Girişimcilik Eğitimi’ne katılıp girişimcilik belgesini alan Çol, KOSGEB’in verdiği desteklerle 2,5 ay gibi kısa bir sürede iş yerini faaliyete geçirerek kolonya üretimine başladı. KOSGEB’den Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği kapsamında yaklaşık 100 bin TL destek alan kadın girişimci, iş yerini açtığı birinci yılın sonunda yine KOSGEB tarafından verilen personel desteğinden de yararlandı.

Ordu’da bir ilki başaran kadın girişimci, 2020 yılında kurduğu Hasat Kolonyada 3 çeşit kolonya imal ederek başladığı yolculuğunu bölge için çok değerli olan fındığın kolonyasını üreterek sürdürüyor.

Sürdürülebilir Ticaret

Toptan satışlarıyla iç pazarda satıcılara büyük oranda destek sağlayan firma, yaptığı yatırımlar ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle kısa zamanda geniş bir müşteri kitlesine sahip olmayı hedefliyor. Kolonya üretiminin yanında parfüm, sıvı sabun ve şampuan gibi kozmetik ve temizlik ürünlerinde çeşitliliği arttırıp işletme kapasitesini büyütmek isteyen kadın girişimci Çol, özellikle kadınlara iş istihdamı yaratarak ekonomik ve sosyal alanda katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ordu Kadın Emeği Kooperatifi’nin de kurucu üyesi olan Nilüfer Çol, kadınlar için çalışmaya devam ediyor.

Kolonyaya Olan Önyargıyı Yıktı

Güzel ve hoş kokusunun yanı sıra ferahlatıcı ve canlandırıcı etkisiyle bilinen lavanta, yasemin, lotus ve geleneksel limon kolonyalarının da üretildiği firma 2020 yılından bu yana portföyüne yeni kokular ekliyor. Müşterilerin hem taleplerini hem de beklentilerini karşılamaya çalışan kadın girişimci, sabun ve dezenfektanın aşırı kullanımı ya da elleri sık yıkama sonucu oluşan cilt kuruluğuna ürettiği kolonyalarla çözüm sunarak kullanıcıların kolonyayla ilgili olumsuz düşüncelerini değiştirdiğine dikkat çekiyor.