SANCAKTEPE YUSUF KENAN MTAL; FIRST ROBOTİCS COMPETİTON YARIŞMA BİRİNCİLİĞİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE YUSUF KENAN MTAL; FIRST ROBOTİCS COMPETİTON YARIŞMA BİRİNCİLİĞİ

Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, lise düzeyinde dünyanın en büyük robot yarışması olan Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC)’da Türkiye Birincisi oldu.  İstanbul’da düzenlenen üç ayrı turnuvanın sonunda kazanan takımlar Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Dünya Şampiyonluğu’na katılarak Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.

Bu haber 30 Nisan 2023 - 10:15 'de eklendi ve 335 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE NEWS

SANCAKTEPE Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, lise düzeyinde dünyanın en büyük robot yarışması olan Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC)’da Türkiye Birincisi oldu.  İstanbul’da düzenlenen üç ayrı turnuvanın sonunda kazanan takımlar Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Dünya Şampiyonluğu’na katılarak Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.

ABD’de 31 yıldır FIRST Vakfı tarafından, Türkiye’de ise 2018 yılından beri Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen FRC, 24 Mart’ta İstanbul’da başladı. FRC, öğrencilerin bir yıl boyunca bir robot tasarlama, inşa etme ve programlama sürecinde yer alarak her sene farklı bir tema etrafında düzenlenen yarışmada diğer takımlarla birlikte kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Türkiye içinden 120, yurt dışından 30 olmak üzere 150’nin üzerinde takımın katıldığı yarışmada “Hunter Robotics” adıyla yarışan Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilk yılında birincilik kazandı.

Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, aynı zamanda, mühendislikteki yaratıcılığa ve makine-ekip görünümünün estetik entegrasyonuna sahip en iyi ekibe verilen Imagery Award’ı da kazandı. Takım mentorü Ali Secaattin Kan, Sancaktepe ‘deki tek FRC Robot Takımı olduklarını söyleyerek, öğrencilerin STEM becerilerini geliştirmeleri, sezonun başından yarışmanın yapıldığı güne kadar öğrencilere karşılaştıkları problemlerle nasıl baş edebilecekleri, nasıl çözümler üretebilecekleri konusunda önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti.

Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Özer Kaliber, mesleki ve teknik yarışmalar ile sportif ve kültürel yarışmalarda sürekli derece elde eden bir okul haline geldiklerini belirterek, “Elde edilen bu başarılar, diğer öğrenciler açısından da motive kaynağı oluyor. Bu yıl Sancaktepe İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’de okulumuzda açıldı. Maker Lab, Robotic Lab gibi üst düzey teknolojik alanlar oluşturarak, il genelinde öğrenci ve öğretmenlerin STEM becerileriyle yetiştirileceği ana merkez olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.