OTOMOBİL SERÜVENİNDE MUTLU SON   - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

OTOMOBİL SERÜVENİNDE MUTLU SON  

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Devrim’ hayali TOGG ile hayat buldu. Türkiye son yıllarda Savunma sanayinden, teknolojiye, enerjiden sağlığa her alanda yakaladığı başarısını TOGG ile taçlandırarak 85 milyonun gururu oldu.

Bu haber 29 Nisan 2023 - 11:08 'de eklendi ve 106 views kez görüntülendi.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Devrim’ hayali TOGG ile hayat buldu. Türkiye son yıllarda Savunma sanayinden, teknolojiye, enerjiden sağlığa her alanda yakaladığı başarısını TOGG ile taçlandırarak 85 milyonun gururu oldu.

Milli sanayinin ilk otomobil imalatını Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve arkadaşları Eskişehir Demiryolu Fabrikası’nda “Devrim” adı verilen milli sanayinin ilk otomobilini üretildi. 29 Ekim 1961’de Devrim otomobilinden 4 adet imal edilirken tedbir amaçlı boş bırakılan benzin deposunu bahane edilerek rafa kaldırılan Türkiye otomobil serüveni TOGG ile mutlu sona ulaştı.

Türkiye toplu iğne dahi üretemez denildiği dönemde Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve arkadaşlarının 129 günde tamamladığı Devrim otomobili 29 Ekim 1961’de Cumhuriyet Bayramında Meclis önünde bir süre yol aldıktan sonra benzini bitti ve durdu. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Devrim’in kaderini değiştiren ve tarihe kazınan o ünlü sözü söyledi: “Garp kafasıyla otomobil yaptık, şark kafasıyla benzin koymayı unuttuk.”  Türk mühendislerinin 129 günde ürettikleri “Devrim” otomobilin macerası talihsiz şekilde son buldu. Türkiye’nin otomobil serüveni Takvim yaprakları 2011’i gösterdiğinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli otomobil hamlesi için yeni işaret fişeği atılarak TOGG ile hayat buldu.

3 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan tören ile yollarda olan Türkiye’nin doğuştan elektrikli otomobili TOGG T10X için ön sipariş süreci devam ediyor. 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin adet T10X için ön sipariş sahipleri 28 Martta yapılan dijital çekiliş ile ilk sipariş sahipleri belirlendi.

7 BÖLGEDE DENEYİM MERKEZİ

TOGG T10X V1 RWD Standart Menzil​ 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil​ 1 milyon 55 bin TL, V2 RWD Uzun Menzil​​ 1 milyon 215 bin TL ile başlayan fiyat etiketine sahip olacak. TOGG, daha hızlı, etkin ve verimli bir deneyim sunmak için Türkiye’nin 7 bölgesinde deneyim merkezleri, servis ve teslimat noktaları açmayı sürdürüyor. Kullanıcılarla doğrudan temas yöntemini seçen TOGG, kendi servis noktalarının yanı sıra Bosch Car Service ile de iş birliği yaptığını duyurdu.