SANCAKTEPEDE İNTERNETE ULAŞMAK 2024 YILINA KALDI -Sancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE İNTERNETE ULAŞMAK 2024 YILINA KALDI

Bu haber 24 Aralık 2020 - 11:50 'de eklendi ve 198 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPEDE İNTERNETE ULAŞMAK 2024 YILINA KALDI

Türkiye’de Teknolojide dev adılların atıldığı bir dönemde, Sancaktepede internete ulaşmak 2024 yılına kaldı.

Covid-19 ile birlikte birçok işyerinin uzaktan çalışma sitemine geçmesi ve öğrencilerin EBA üzerinden eğitimine başlaması ile birlikte Sancaktepede İnternet alt yapısının yetersiz olması, Türk Telekom’a yapılan müracaatlara verilen cevaplar Sancaktepe’li vatandaşı isyan ettirdi.

Teknoloji ve uzay çağını yaşadığımız bu dönemde internet için Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesinde yaşayan Hacer Doğan, Türk Telekom’a yaptığı internet müracaatına 2024 yılına randevu verilmesine isyan ederken, kızımın okuyabilmesi için her ay 500 tl GSM faturası ödemek zorunda mıyım diye sordu.

SANCAKTEPEN NEWS TV HABERİ

Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesi sakinleri Türk Telekom’un yaşattığın internet mağduriyetini mikrofonlarımıza şunları söyledi.

UZAY CAĞINDA BU MAĞDURİYET!

Uzay cağının yaşandığı bu günlerde mahallesindeki internet mağduriyetlerini dile getiren Eyüp Sultan Mahallesi Muhtarı Mustafa Babacan, “internet alt yapı sorunu Sancaktepe İlçemizi tamamını kronikleşmiş sorunu durumda. Evde eğitimi mecburen olduğu için birçok mahalle sakinimiz internet alt yapısı yüzünden mağdur. Vatandaşlar Türk Telekom’a baş vurularını yapıyorlar. Alt yapı eksikliğinden dolayı iki aydan iki yıla kadar randevular verilmektedir. Uzay cağına geldiğimiz bir dönemde Sancaktepede yaşanan internet sıkıntısının bir an önce giderilmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

YÜKSEK FATURA ÖDÜYORUZ!

Altı yıl önce yaptığı binayı yaptığını dile getiren Cemil güzel, “Türk Telekom’a altı yıl önce müracaat ettik. Bir yıl önce binaya internet kutusu bağlandı ama halen internet verilmedi. Pandemi nedeniyle öğrenciler internet üzerinden ders yapıyorlar. GSM interneti kullanılıyor bu durum yeterli olmuyor. Yetkililerden tek isteğimiz pandemi döneminde yüksek gelen faturalarımızın düşmesi için alt yapıyı tamamlatıp interneti bağlasınlar” dedi.

ÜÇ YILDIR BEKLİYORUZ

Çocukların eğitim almak için yaşadığı sıkıntıları dile getiren Fatma doğan, “Alt yapı olmadığı için GSM interneti kullanıyorum. GSM interneti çocuklarımın ikisine yetmediği için çocuklarımı ananesine bırakıyorum. GSM interneti çok fazla paket arıtımına uğradığı için internet faturasını yüksek ödüyorum. Bina olarak Üç yıldır Türk Telekom’a baş vuru yaptık bekliyoruz. Binanın internet alt yapısı yok. Yetkililerden internet konusunu çözmelerini istiyoruz. Çocuklarımız ve biz sıkıntı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞAKA GİBİ 2024

2024 yılına randevu verilmesine şaka gibi diyen Hacer Doğan, “Kızım internetten ders çalışabilsin diye bu ay 500 tl fatura ödedim. Hemen karşı binada Suriyelilerin interneti var ama biz ülkemizde yabancı gibi yaşıyoruz. İnternet başvurumuza alt yapı yok diyerek 2024 yılına üç yıl sonraya randevu verilirken Suriyeliler internete giriyor benim çocuğum GSM hattından giriyor. Başvurumuza verilen cevap 2024 yılı deniyor ben her ay 400 il 500 arası fatura ödüyorum bu haksızlığa bir an önce denilmesini istiyorum” dedi.

TEK TELEFONLA

Tek telefonla sıkıntı yaşadığını dile getiren Yusuf Ceran, “üç senelik yeni bina alt yapı olmadığı için internet bağlanmıyor. Defalarca Türk Telekom’a müracaatımıza alt yapı yapacağız deniyor. Ama yıllardır bir çalışma yok. Çocukların dersleri internet yokluğundan dolayı büyük sıkıntı oluyor. Tek telefon ile çocukları eğitim yapmaya çalışıyorlar. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber/Asiye Soytürk/ Kamera/ Halit Soytürk

TV5 HABERİ