Hafızamda Tutarak Sandığa Gideceğim - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

Hafızamda Tutarak Sandığa Gideceğim

Evet, ben sandığa giderken bunları dikkate alacağım. Ben bu seçimi bir belediye seçimi görmüyorum. Bu seçim uzun yıllar vermiş olduğumuz mücadelenin devamı için önemli bir seçim olarak görüyorum.

Bu haber 26 Mart 2024 - 4:35 'de eklendi ve 210 views kez görüntülendi.

Seçimlere bir haftadan az bir süre kaldı. Tüm Türkiye 31 Mart seçimlerine kilitlenmiş durumda. Önümüzdeki Pazar akşamı takriben saat 21 gibi en genç 2024-2029 yılları arası Türkiye’de Belediyeleri yönetecek kadrolar belli olacak. Adaylar uzun seçim çalışmalarının sonuna yaklaşırken gördüğüm kadarı ile sosyal medya gazı ile gidenler var. Bu durum sandıklara nasıl yansıyacak açıkçası bende merak ediyorum.

 

İnsanların seçimlerde kendine göre oy verme kriterleri var. Beğendikleri adaylara veya vaatlerine göre oy verecek. Siyasetin içerisinde 1989 yılından beri bulunan birisi olarak bu seçimde alışılmış seçim atmosferini yaşamıyoruz. Eskiden Sağcı, Solcu, İslamcı komünist gibi birçok gruplandırma vardı. Siyasilerde bu duruma göre seçmenini tanıyordu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bu durum rafa kalkmış gözüküyor. Bugün alanda gördüğüm vatandaş tüm siyasilere gülücük dağıtıyor. Bu durumda siyasetçilerin her gittiği ortamdan memnun ayrılıyor. Ülkemizde seçim sonucunu çok merak ediyorum. Gazeteci olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ve çalışmalarımıza göre yaptığımız analizler ne kadar tutacak göreceğiz.

 

“ECDADIMA SAYGISIZLIĞI UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL”

Hem meslek hem siyasi kimliği olan birisi olarak benim için oy verme kriterlerim hiç değişmedi. Sandık başına giderken aklımdan hiç çıkartmayacaklarım var. Sayın Ekrem İmamoğlu Trabzonlu hemşehrim. Başkanlığı dönemi beni hayal kırıklığına uğrattı. Hepimiz hatırlayalım Peygamber Efendimizin müjdesine mahzar olmuş iki Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Hazretlerinin kabrini ziyarete giderken elleri arkasında gitmesi. Fatih Sultan Mehmet benim için manevi bir lider. İstanbullu küffarın elinden alarak Dünya da bir çağ kapatıp bir çağ açmış bir manevi lider. İstanbul ile özdeşmiş bir Sultanın kabrini ziyarete giden Sn. Ekrem İmamoğlu’nu ellerin arkasında gitmesini benim hoş görmem mümkün değil.

“VAHDETTİN, BENİM İÇİN BİR EVLİYADIR”

İBB meclisinde tarihinde hafızalardan silinmeyecek olay var. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Eylül 2022 toplantısında CHP İBB Grup Başkan Vekili Sn. Doğan Subaşı’nın konuşmasında “Sizin kurucu liderlerinizin de birçoğu İngiltere’den mezun olmuş gelmiştir. Vahdettin, örnek aldığınız lider, İngiltere’ye kaçmıştır” ifadelerinin üzerine çıkan tartışmada söz alan CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise “Vahdettin, bizim için bir haindir” haykırarak konuşmasını hiç unutamıyorum ve Sn. Balyal’ıyı kınıyorum. Evet, sandığa giderken bunları da unutmamak gerekiyor. Asıl beni üzen CHP’nin ne genel merkezinden nede Ekrem İmamoğlu’ndan bir kınama geldiğini hatırlamıyorum.

ZİHNİYETİM İSLAM!

Bu dünya hayatını İslam üzerine yaşamaya çalışan birisiyim. Beni etkileyen olaylardan biriside CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde İslam’a “Ortaçağ zihniyeti” dediği gün. Ortaçağ zihniyeti dediği Kur-anı Kerim ve Peygamber efendimizin getirdiği İslam Ahlakıdır. Çünkü Müslümanlar hayatlarını Kur-anı Kerimin kurallarına göre yaşamaya çalışmalarına atıfta bulunulmuştu. Sayamadığımız birçok başlık var. Son olarak Bir gurup LGBT’liden Çekmeköy Samandıra metro hattı açılışında CHP Adayları için pankartlı destek. Açılan Pankartta “Ekrem ve Alper Başkan’la Özgürce yaşam gelecek LGBT” diye yazılı pankart açılarak destek verilmesi ortada.

Evet, ben sandığa giderken bunları dikkate alacağım. Ben bu seçimi bir belediye seçimi görmüyorum. Bu seçim uzun yıllar vermiş olduğumuz mücadelenin devamı için önemli bir seçim olarak görüyorum.

 

Yazımın başın dada belirttiğim gibi bu seçimde kimin ne olduğunu çözmekte zorlanıyorum. Dünün fikirleri düşünceleri farklı olan insanların kendi menfaatleri için bir araya geldiğini görmekteyim. Sancaktepe ilçesinde siyaseten tanımadığım yok. Milliyetçi olarak tanıdıklarımın bugünkü yerleri veya Milli Görüşçü diye bildiklerimizin şaşırtıcı yerlerde gezmesi beni şaşırtıyor. Ne diyelim dün Mehmed’im türküsünü söyleyenler, dün Ayasofya marşını söyleyenler unutmayın Mehmed’im halen daha teröristler tarafından şehit ediliyor. Elhamdülillah Ayasofya’nın zinciri kırıldı. Ben bu bunlar gibi birçok yaşanmışı hafızamda tutarak seçime Sandığa gideceğim.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçim ilçemize İstanbul’a ve ülkemize şimdiden hayırlı olsun. Karar verme sırası şimdi vatandaşta. Vatandaşın vereceği kararda sandıktan çıkacak her siyasi partinin vatandaşın verdiği karara saygı göstermesi temenni ederim.

Selam ve Dua İle…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.