ENES ORUÇ: TEKNOLOJİ İLE İRFANI AYNI BÜNYEDE BİRLEŞTİREN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ENES ORUÇ: TEKNOLOJİ İLE İRFANI AYNI BÜNYEDE BİRLEŞTİREN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ!

Turna Roket Takımı 2023 Teknofest Yarışmalarında atışa hazırlık raporu sonuçlarına göre Türkiye 1.si olan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi “Model Uydu Atölyesi” kapsamında, “Türkiye Yüzyılı” temasıyla Türkiye’nin semalarına fırlattığı model uydu ile başarılı bir kalkış gerçekleştirdi. Okul yöneticileri yaklaşık 80 bin feet çıkan uydu 5 saatlik görev uçuşunun haklı gururunu yaşıyor.

Bu haber 23 Mayıs 2023 - 10:44 'de eklendi ve 302 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE NEWS

Turna Roket Takımı 2023 Teknofest Yarışmalarında atışa hazırlık raporu sonuçlarına göre Türkiye 1.si olan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi “Model Uydu Atölyesi” kapsamında, “Türkiye Yüzyılı” temasıyla Türkiye’nin semalarına fırlattığı model uydu ile başarılı bir kalkış gerçekleştirdi. Okul yöneticileri yaklaşık 80 bin feet çıkan uydu 5 saatlik görev uçuşunun haklı gururunu yaşıyor.

Sancaktepe ilçemizin ve ülkemizin teknoloji alanında eğitim veren ve başarıları ile ülkemizin ve ilçemizin gururu olan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Oruç ve Müdür yardımcısı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Osman Tokur’u Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Asiye Soytürk ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk ziyaret etti. Ziyarette Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Oruç, okulun yaptığı çalışmalardan ve öğrencilerin yakaladığı başarıları anlattı.

İlçemizin ve ülkemizin alanında tek olma özelliği olan, 10 derslik, 1 spor salonu kendine özel kütüphanesiyle Teknoloji atölyelerinin yanında yaptıkları projeler ile birçok okulun ziyaret ettiği Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi 2023 Teknofest Yarışmalarında yakaladığı başarılar ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

ENES ORUÇ: TEKNOLOJİ İLE İRFANI AYNI BÜNYEDE BİRLEŞTİREBİLECEK NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ!

Teknoloji alanında eğitim veren tek İmam Hatip Lisesi olduklarını dile getiren Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Enes Oruç, “Eğitim kalitesi, geleneklere bağlılığı ve özgünlüğü ile güçlü akademik kadromuz ile öğrencilerimizi teknolojik, akademik yönden dijital çağa hazır ve ülkemizin Milli Teknoloji hamlesine katkı sunmak. Yeni Dünya’nın bilgi ve kültür birikimine sahip, kendi medeniyet değerlerini tanıyan ve benimseyen, evrensel değerlere katkı sunmak ve hayata değer katan, teknoloji ile irfanı aynı bünyede birleştirebilecek nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

ENES ORUÇ: TÜRKİYE YÜZYILI” TEMASIYLA TÜRKİYE’NİN SEMALARINA FIRLATTIĞIMIZ UYDUMUZ 5 SAAT UÇUŞ GERCEKLEŞTİRDİ

Birçok atölye ve projeler ile öğrencilerini yarınlara hazırladıkları dile getiren Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Enes Oruç, “Teknoloji, Roket, İHA, Yapay Zeka, Elektrik Programlama, Dijital Oyun, Tasarım ve Üretim atölyelerinin yanında Teknofest projelerimiz ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak düzenlediğimiz “Model Uydu Atölyesi” kapsamında, “Türkiye Yüzyılı” temasıyla Türkiye’nin semalarına fırlattığımız model uydumuz başarılı bir kalkış gerçekleştirdi. Yaklaşık 80 bin feet irtifaya çıkan uydumuz 5 saate yakın görev uçuşu gerçekleştirerek inişi de başarılı bir şekilde tamamladı” dedi.

ENES ORUÇ: TÜRKİYE 1.Sİ OLAN TURNA ROKET TAKIMI YAĞIŞLAR NEDENİYLE ERTELENEN ATIŞLARI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

2023 Teknofest öncesi T3 Vakfının temsilcilerinin okullarında öğrencilere yönelik sunum yaptığını dile getiren Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Enes Oruç, “T3 Vakfının temsilcileri Teknofest tanıtımı yaptı. 2023 Teknofest Finallerine katılan takımlarımız kıyasıya mücadele etti. Parkur yarışmalarında ve Sunum alanlarında gayretlerini gösterdiler. Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenlerimizi Tebrik ediyorum. Su Altı Takımımız Abisin Kaşifleri, 1200 takım içerisinde ilk 10 sıralamaya girdi. Turizm Teknolojileri Takımımız ise yüzlerce takım içerisinden ilk 10 sıralamaya girdi. Atışa hazırlık raporu sonuçlarında Türkiye 1.si olan Turna Roket Takımımız yağışlar nedeniyle ertelenen atışları dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Oruç ve Müdür Yardımcısı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Osman Tokur’u Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Asiye Soytürk ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk ziyaretin de Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Oruç’a ve ekibine ilçemiz adına ve ülkemiz adına yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.