ŞİMDİ SORUYORUM SİZCE SUÇLU KİM? - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ŞİMDİ SORUYORUM SİZCE SUÇLU KİM?

Bu haber 02 Ekim 2020 - 10:53 'de eklendi ve 132 views kez görüntülendi.

ŞİMDİ SORUYORUM SİZCE SUÇLU KİM?

Son bir haftadır ATV de yayınlanan Esra Erol’un programındaki rezilliğe halk kitlenmiş durumda. Ben programa ve ya ismi gecen şahıslar hakkında bir şey yazacak değilim. Ülkemizde TV kanallarının çoğalmaya başlamasından buyana bizim evlerimize adeta bir şeyler aşılanmaya çalışılıyor.  Seksenlerin sonu doksanların başında ilk Star TV’nin kurulması ile birlikte özellikle Avrupa meşeli filimler izlemeye ve izletilmeye başlandı. Yaşı 30’un üzerinde olanların hatırlayacağı  Manuela, Yalan Rüzgarı gibi diziler ile önce dünyayı tanımaya başlamamamızın yanında izlediklerimiz ile Türk aile yapısı dejenerasyona uğramaya başladı. Yani Avrupa’nın pislikleri bizlere aşılanırken ailelerimiz ile izleyemediğimiz bazı sahneler zaman geçtikçe normalleşmeye başladı.

Seksenlerin sonunda başlayan aile yapısını çökertme planları 2000’lerin başından itibaren meyvesini evlilik programları gibi TV programlarıyla meyvesini verdi. Hatırlayalım evlenmek isteyen bir genç sırf yapımcıların ve izleyicilerin nabzına göre gence uygulanan psikolojik baskılar sonucu ne durumlara düştüğünü. Benim anlayamadığım konu yıllardır yapılan programlar ile genç kızlı erkekli nikahsız birlikteliklerin aile olarak akşam yemeğin saatinde yayınlanan programlara sesini çıkartmayan bizler bu yaşanandan sorumlu değil miyiz?

Özellikle son yıllarda çok bilinen kanallarda gayri meşru ilişkileri ortaya çıkartmak için güzel çalışmalar yapılıyor. Dün sesimizi çıkartmadığımız diziler filimler ve birçok organizasyonlar ile zannettik ki bizim mahalleye bir şey olamaz. Bugün yaşadığımız bir günde meydana çıkmadı. Ülkemizde Avrupa birliğine girmek için Zinanın serbest bırakılması ile bu yaşanan olayların önü açıldı. İnsanlara bir rahatlama geldi. Her şey aleni bir şekilde özgürlük adı altında yapılmaya başlandı. Ve buna tepki gösteren kesimler suçlu ilan edildi. Şimdi soruyorum sizce suçlu kim?

Selam ve dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.