MUHTAR ZİYARETLERİ… - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

MUHTAR ZİYARETLERİ…

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler öncesi 19 mahalle muhtarımızı ziyaret ederek mahallelerinde yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki dönem için düşüncelerini konuştuk. Gördüğüm kadarı ile 19 mahalle muhtarımız yeni dönem için şimdiden hazıklıklarına başlamışlar. Her mahallede muhtar adayları çok olacak. Bu durumda birçok mevcut muhtarımızı zorlayacak gibi gözüküyor.

Bu haber 18 Eylül 2023 - 10:46 'de eklendi ve 202 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’ye sözümüz var. Sancaktepe için çalışanların her zaman yanında olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Bulundukları mahallelerde gece gündüz yaptıkları çakışmalar ile Sancaktepe’ye hizmet eden muhtarlarımızı seçim öncesi ziyaret ettik.

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler öncesi 19 mahalle muhtarımızı ziyaret ederek mahallelerinde yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki dönem için düşüncelerini konuştuk. Gördüğüm kadarı ile 19 mahalle muhtarımız yeni dönem için şimdiden hazıklıklarına başlamışlar. Her mahallede muhtar adayları çok olacak. Bu durumda birçok mevcut muhtarımızı zorlayacak gibi gözüküyor.

Muhtar ziyaretimizde gündeme gelenleri özetlediğimizde mahallelerde kronikleşmiş çözülmeyi bekleyen sorunlar. Alt yapı. Özellikle ulaşım ve bildiğiniz gibi Sancaktepe hızla büyüyen bir ilçe olması nedeniyle yaşanan okul sorunlarından ve muhtarların bugüne kadar yaptıklarının yanında önümüzdeki dönem de yapmayı planladıklarını konuştuk.

Vatandaş Sade Muhtarını İstiyor…

Bizde kurum olarak Paşaköy hariç 18 mahallede Muhtar, Belediye Başkanı, İBB, İlçe İktidar ve Muhalefet meclis üyelerini tanıyor musunuz ve çalışmalarını beğeniyor musunuz gibi geniş çaplı yaptığımız çalışmalardan muhtarları ilgilendiren bölümünü aktardık. Muhatlarımıza yaptığımız çalışmalarda mahalle sakinlerinin ortak dili Muhtarlarını her ihtiyaç duyduğunda ve ziyaretinde muhtarlıkta görmek istediklerini. Yani vatandaş oy verdiği muhtarını bir siyasi partinin temsilcisi olmasını istemiyor. Nede bir STK temsilcisi olmasını istemiyor.

Gelelim Mahalle Halkı Ve Muhtarların Taleplerine…

Gazete olarak Sancaktepede ulaşım noktasını sürekli gündeme getiriyoruz. İlçemizde iki adet büyük hastane var. Pandemi döneminde yapılan Prof. Dr. Feriha Öz Hastanesi ve Prof. Dr. İlhan Varank hastanesi. Bu hastanelere Akpınar, Fatih, Veysel Karani, mahallelerinden ulaşmak için iki veya üç İETT ya da dolmuş değiştirmek gerekiyor. Bunların yanın da Samandıra bölgesindeki mahallelerini tamamını koya bilirsiniz. Bu kronik hale gelen sorunun çözümünü vatandaş ve muhtarlarımız bekliyor. Osmangazi ve Abdurrahmangazi mahallelerimiz ilçemizin en büyük iki mahallesi. Bu mahallelerde ulaşım tam bir çile. Muhatarlarımızın mahallelerini ilgilendiren konuları yetkililere defalarca ulaştırdıklarını birçok kez şahitlik etmiş birisiyim.

Yakından Takip Ediliyor

Tüm mahallelerin ortak sorunu İETT ve Dolmuş. Yenidogan bölgesi vatandaşlar metronun iptal edilmesi ve son aylarda yapılan imza töreninin sadece vakit kazanmak olduğunu iddea edilmesi dikkatimizi çekti. Metro bildiğiniz gibi 26 Kasım 2019 yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sancaktepe Belediyesi yanındaki törende Sancaktepe Feriha Öz Acil durum hastanesine kadar olan bölüm 2022’nin sonu açılacak müjdesi vermişti. 2022 yılın sonunda açılış müjdesi verilen metro açılmadı. İlk verilen tarihinden yaklaşık 1,5 yıl sonraya yeni tarih verildi. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Çekmeköy istasyonundan Sarıgazi istasyonuna kadar yapılan test sürüşünde 2024 Mart ayında açılacak duyurusu yapmıştı. Bu durumda Sancaktepe halkı tarafından yakından takip ediliyor.

Çalışanlar ve Fotoğraf Verenler…

Ben muhtarları gezdiğimde ilçemize iki yeni hat konulacağı muhtarlarım tarafın dan dile getirilmişti. Sancaktepe’li olarak yetkililere teşekkür ederim yeni hatlar için. Ulaşım sorunu iki hat ile sona ermedi. Sabah akşam İETT duraklarındaki yoğunluk azalmış değil. Tüm yetkililerden ulaşım noktasında çalışmalarını artırmalarını istiyor mahalleler. Bildiğiniz gibi ülke olarak 2024 yerel seçimlerine doğru gidiyoruz. Muhtar adayları, meclis üyesi ve belediye başkan aday adayları çok olacak gibi gözüküyor. Mahallesini tanıyan, ilçesini tanıyan adayların avantajlı olacağını düşünüyorum. Birde bulundukları görevlerde bugüne kadar Sancaktepe’nin yarınları için çalışma yapanlar ile sadece fotoğraf verenler ayrılacak diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.