BM HABİTAT ŞEHİRLER GÜNÜ ZİRVESİ ÜSKÜDAR’DA GERÇEKLEŞTİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

BM HABİTAT ŞEHİRLER GÜNÜ ZİRVESİ ÜSKÜDAR’DA GERÇEKLEŞTİ

Bu haber 07 Kasım 2023 - 11:37 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

Üsküdar Belediyesi dünyanın en önemli şehircilik zirvesi olan Dünya Şehirler Günü Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle dünyanın en önemli şehirlerinin ardından bu yıl bir ilçe belediyesi olarak Üsküdar’da gerçekleşti.

Üsküdar’daki çeşitli mekânlarda düzenlenen BM (Birleşmiş Milletler Dünya Şehirler Günü Zirvesi) 140 ülkeden devlet başkanları, belediye başkanları ve şehircilik uzmanları Üsküdar’da buluştu.

Zirvenin ilk programı olan Belediye Başkanları Forumu 30 Ekim tarihinde BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, BM Karayolu Güvenliği Özel Elçisi Jean Todt, belediye başkanları ve şehircilik uzmanlarının katılımıyla Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Nevmekân Sahil’de gerçekleşti.

Zirvenin Ana Gündemi ‘’Sıfır Atık’’ Oldu

Dünya çapında kutlanan Birleşmiş Milletler Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi ise Address Üsküdar Hotel gerçekleşti.

Zirveye Emine Erdoğan Hanımefendi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, Başkanımız Hilmi Türkmen, BM-Habitat Genel Sekreter Yardımcısı ve İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Çin Halk Cumhuriyeti Konut ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı Dong Jianguo, Malezya Pilgrim Fonu Genel Müdürü Azman Mokhtar, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Genel Sekreteri Emilia Siaz’ın yanı sıra 140 ülkeden devlet başkanlarının eşleri, belediye başkanları ve şehircilik uzmanları katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı  Hilmi Türkmen BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, BM Karayolu Güvenliği Özel Elçisi Jean Todt ve Türkiye’deki katılımcı belediye başkanları ile zirve öncesinde görüşmelerde bulundu.

Ayrıca Başkan Türkmen zamanda zirvede ‘İlham Veren Konuşmalar’ temalı oturumda söz alarak Üsküdar’ı ve Üsküdar’daki çalışmaları anlattı.