SANATÇI NURETTİN BOYDAK’IN “DÜNYANIN VİCDANI KUDÜS” SERGİSİ AÇILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANATÇI NURETTİN BOYDAK’IN “DÜNYANIN VİCDANI KUDÜS” SERGİSİ AÇILDI

Bu haber 09 Aralık 2023 - 17:00 'de eklendi ve 148 views kez görüntülendi.

İsrail’in günlerdir Filistin’e uyguladığı soykırımı kınamak ve farkındalık oluşturmak için Esenler Belediyesi anlamlı bir sergiye imza attı. Uzun bir çalışmanın neticesinde ortaya çıkan Filistinlilerin hayatından ve Mescid-i Aksa’dan izlerin yer aldığı fotoğraf sergisi bugün sanatseverlerle buluştu.

Filistin’de yaşanan savaş tüm şiddetiyle sürerken, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Esenler’de de Filistin’e destek için düzenlenen protestolar, etkinlikler ve sergiler devam ediyor. Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Dünyanın Vicdanı Kudüs” adlı fotoğraf sergisi kapılarını sanatseverlere açtı. Sanatçı Nurettin Boydak’ın Filistinlilerin hayatı ve Mescid-i Aksa’dan izlerin olduğu fotoğraf sergisinde 40 eser yer alıyor.

Fotoğraf sergisiyle sanatseverlerle buluşan Fotoğrafçı Nurettin Boydak, “Uzun zamandır bu sergiye hazırlandım. Çalışmalarımın sonucunda da Filistinli kardeşlerimizin hayatından ve Mescid-i Aksa’dan izlerin yer aldığı fotoğraf sergisi ortaya çıkmış oldu. Filistin, yeryüzünde yaşanan acıların toplamından daha fazla acı çekti. Büyük ölümler yaşadı, hala da yaşamaya devam ediyor. Bu topraklar, tutulamamış yasların hüznü ile dolu. Günümüzde de İsrail’in zulmü devam ediyor. Asıl hedefin Kudüs ve Mescid-i Aksa olduğunu biliyoruz. Filistin’de 400 yıl boyunca Osmanlı yönetimi hüküm sürdü. O yüzden de Kudüs’ü korumak hepimizin görevidir. Kudüs duyarlılığı, bilincimizde sürekli diri tutulmalıdır. Bu vesileyle Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Bey’e teşekkür ediyorum. Siz değerli sanatseverleri de sergimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“Dünyanın Vicdanı Kudüs” adlı fotoğraf sergisi 13 Aralık Çarşamba gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.