MUSTAFA DOĞRU: ÇOCUKLARA SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF FAALİYETLİLERİMİZ DEVAM EDECEK - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

MUSTAFA DOĞRU: ÇOCUKLARA SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF FAALİYETLİLERİMİZ DEVAM EDECEK

Sancaktepe Ardahan Derneği çocuklar ve ailelere keyifli bir akşam yaşattı. Tiyatro Sanatçısı Murat Makar’ın çocuklara özel hazırladığı ve oynadığı İnteraktif STAND-UP gösterisi “İçimde Hayat Var” oyununa Sancaktepe’li çocuklardan büyük ilgi.

Bu haber 24 Aralık 2023 - 23:29 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

 

SANCAKTEPE

 

Sancaktepe Ardahan Derneği çocuklar ve ailelere keyifli bir akşam yaşattı. Tiyatro Sanatçısı Murat Makar’ın çocuklara özel hazırladığı ve oynadığı İnteraktif STAND-UP gösterisi “İçimde Hayat Var” oyununa Sancaktepe’li çocuklardan büyük ilgi.

Sancaktepe Ardahan İl Derneği tarafından 22 Aralık Cuma Akşamı Sancaktepe Kadir Topbaş Kültür Merkezide Sancaktepe’li Çocuklara özel olarak hazırladığı oyunu sergileyen Tiyatro Sanatçısı Murat Makar’ın oynadığı “İçimde Hayat Var” isimli STAND UP gösterisinde çocuklar ve aileleri keyifli gece geçirdiler.

Sancaktepe Ardahan İl Dernek Başkanı Mustafa Doğru’nun ev sahipliğinde Sancaktepe Kadir Topbaş Kültür Merkezinde Çocuklara özel ücretsiz olarak Sancaktepe Ardahan İl Derneği tarafından Tiyatro Sanatçısı Murat Makar’ın oynadığı “İçimde Hayat Var” isimli STAND UP gösterisinde Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Çiftçi, Abdurrahmangazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocagöz, Merve Mahallesi Muhtarı Nihat Bıyık, Ardahan Derneği Yönetimi ve çok sayıda öğrenci ve aileleri unutulmaz bir gece geçirdiler.

NAZIM ÇİFTÇİ: TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YAŞATTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

İstiklal Marşını içten ve gür sesle okudukları için salonda bulunan Çocukları alkışlayarak teşekkür eden Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Çiftçi, “Sancaktepe Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için şu ana kadar kreş, E-Spor merkezimiz ve bilgi evlerimiz ile çocuklarımız hayatımızın her zaman önünde. İlçemizin ve ülkemizin yarınlarımızın teminatı ve geleceği olan çocuklar özelinde Sancaktepe Ardahan İl Dernek Başkanı Mustafa Doğru’ya Türkiye’de bir ilki yaşattığı için teşekkür ederim” dedi.

STK’ların görevi sadece kendi il derneklerini tanıtmak olmadığını dile getiren Sancaktepe Ardahan İl Dernek Başkanı Mustafa Doğru, Sancaktepe’de Ardahan kültürünü tanıtmak istiyoruz. Sancaktepe’mize STK’lar yoluyla konserler, tiyatro oyunları, piyano dinletileri, farklı etkinlikler yapmamız gerekiyor. Kültürel, sosyal sportif faaliyetlerimizle beraber yürütmemiz gerekiyor. Belediyemizde bize yardım ediyor. Ücretsiz olarak salonu bize tahsis eden belediyemize teşekkür ederim”.

MUSTAFA DOĞRU: STK’LAR OLARAK FARKLI ETKİNLİKLER YAPMALIYIZ

Gençlere yönelik etkinliklerinin olacağını dile getiren Dernek Başkanı Mustafa Doğru, “gençlerle ve yetişkinler için bir programımız var. Azeri ve Özbek sanatçılarımız ile piyano dinletisi olacak. Engelli bireylerimiz için bir programımız var. Hemşehrilerimize yönelik programımız olacak. Ardahan’ın kurtuluşunu kutlayacağız. Önümüzde yoğun bir dönem olacak. Bu anlamda STK’lara örnek olmak istiyoruz. Gençlerimize iş imkanları sağlayacağız. Ama en önemlisi Sancaktepe’deki Ardahan kültüründe diğer komşularımıza tanıtmayı istiyoruz”.

 

DOĞRU: ÇOCUKLARA SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF FAALİYETLİLERİMİZ DEVAM EDECEK

Dernek olarak etkinliklerini artırarak devam edeceklerini dile getiren Sancaktepe Ardahan İl Dernek Başkanı Mustafa Doğru, “bir araya gelmek için sosyal ve kültürel etnikler düzenleyerek ailelerimizin, çocuklarımızın eğitime katkı da bulunmakta var. Eğitimsel bir bütünlük içerisine bakıyoruz. Hem abilere hem çocuklara sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerle bir bütün içerisinde eğitimler sağlamak istiyorum. Bunun yanında sosyal faaliyetlere yönelmemiz gerekiyor. Bugün belki de bu çocuklar ilk defa hayatlarında tiyatro seyredecekler. Belki de hayatların da ilk defa ünlü bir isimle sahnede canlı olarak görecekler. Bunlar bizim için önemli şeyler. Çocuklar için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

TİYATRO SANATÇISI MURAT MAKAR: BEN SANCAKTEPE’LİYİM

Tiyatro Sanatçısı Murat Makar’ın oynadığı “İçimde Hayat Var” isimli STAND UP gösterisinde çocuklar ve aileleri keyifli gece yaşattıktan sonra Asiye Soytürk’ün sorularına verdiği cevaplarda Sancaktepe’li olduğunun altını çizerken Sancaktepe’li çocuklara özel gösteri yapmanın mutluluğunu vurgulayan Murat Makar, şöyle devam etti;

MURAT MAKAR: İNTERAKTİF BİR OYUN

Oyunun içinde çocuklarımızın vücutlarını tanıdıklarını dile getiren Tiyatro Sanatçısı Murat Makar, “eğlenceli, eğitici bir vücudun içinde hayatta kalmamızı sağlayan yaşam sıvısı kanı bütün detaylarıyla ele alan bir konu. Oyunumuz seri halinde devam edecek. Bu ikinci sezonumuz ama geçtiğimiz yıl deprem felaketiyle uzun bir mola verme durumunda ara verme durumunda kaldık. 2023-2024 sezonunda da yine oyunumuza başladık. Güzel gidiyor, çocuklarla eğleniyoruz. İnteraktif bir şekilde bayrağımıza renk veren kanımızın aslında renginin vişne suyundan değil de alyuvarlar bakır hücrelerinden, bakır madeninden geldiğini, çocuklara çok basit bir şekilde anlatıyoruz. Bu arada da rahat doğaçlama bir şekilde gidiyor. Aileleri işin içine de katıyoruz. Sağ olsunlar teveccüh gösteren özellikle okullarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MURAT MAKAR: YÜKSEK KİRALAR TİYATROLARI ZORLUYOR

Tiyatroların son dönemde yaşadığı sıkıntıları dile getiren Tiyatro Sanatçısı Murat Makar, “ağırlıklı okullarımız üzerinden gidiyoruz. Biz hem devlet okullarımız hem özel okullarımız üzerinden sezonu devam ettiriyoruz. Çünkü tiyatroların son dönemde salon kiralayarak bilet satarak satmaya çalışarak ayakta kalmaya çalışıyor. Hazır salonları olan yerlerde, özellikle okullarda, kolejlerde bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.