440 YILLIK MİMAR SİNAN ESERİ SAHAFLAR ÇARŞISI OLARAK AYAĞA KALKTI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

440 YILLIK MİMAR SİNAN ESERİ SAHAFLAR ÇARŞISI OLARAK AYAĞA KALKTI

Bu haber 05 Aralık 2022 - 18:55 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

Üsküdar Mimar Sinan Meydanı’nda yer alan 440 yıllık Mimar Sinan Hamamı Üsküdar Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile birlikte yeniden restore ederek Sahaflar Çarşısı olarak açılışı gerçekleşti.

Üsküdar’ın tarihi mirasından izler taşıyan Sahaflar Çarşısı, içinde Sahaflar Kahvesi’nin de yer aldığı bir yapıya kavuştu.  Kullanılmış ve eski kitapların yeni sahiplerini bulacağı çarşı, kitapseverlerin uğrak yerlerinden biri olacak.

Açılış törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eski bakanlardan Mahir Ünal, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda davetli katıldı.

“CANLI OLAN ÜSKÜDAR ARTIK CAPCANLI”

Başkan Türkmen açılış konuşmasında, ‘’Bildiğiniz gibi Eylül ayında hemen karşımızdaki Mimar Sinan Çarşısını, geçtiğimiz günlerde bu çarşının içinde yer alan Üsküdar Antikacılar Çarşısı’nı açmıştık. Bunlar gerçekleşirken de Mimar Sinan’ın inşa ettiği bu eski çarşımızın restorasyonu devam ediyordu. Şimdi de bir düzenlemeyle bu çarşının içinde yeniden düzenlediğimiz Üsküdar Sahaflar Çarşısı’nı açıyoruz. İstanbul’da sahaflık mesleği, sahaf dükkânları denince akla gelen semtler var. Üsküdar da bunlardan biri. Biz de bütün sahafları bir yere toplamak, kitap etrafında bir sinerji, bir topluluk doğsun istedik. Sahaflarımız kitapların da ruhuna, fiziksel yapısına uygun mekânlarda olsunlar; vatandaşlar da bu mekânlara kolay ulaşsınlar istedik. Hepimizin iradesi ortak ve bu yöndeydi. Ayrıca üst katı da Sahaflar Kahvesi oldu. Karşıdaki yeni çarşı ile birlikte Üsküdar’a yeni bir hareketlilik gelecek. Zaten capcanlı olan şehrimiz biraz daha renklenecek.’’ dedi.