Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

UZM. KLİNİK PSİKOLOG ZELİHA GÜNDEBAHAR, RAMAZAN RUHSAL DURUM DA İLAÇ GİBİDİR

Bu haber 03 Nisan 2022 - 13:04 'de eklendi ve 308 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Klinik Psikolog Zeliha Gündebahar, Ramazan-ı Şerifin başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ramazan ayının önemine ve getirdiği huzura değinen Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Klinik Psikolog Zeliha Gündebahar, Ramazan-ı Şerifin başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle devam etti.

Uzm. Klinik Psikolog Zeliha Gündebahar, “Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadığımız, güzel dileklerimizi sevdiklerimizle paylaştığımız bu rahmet günleri; ruhumuza, yaşantımıza yine yeniden gelen bir müjde gibi adeta. Yaradan’a yaklaşma, onun rızasını kazanmak için nefsi isteklerimizden feragat edebilme, irademizi idrak etme, içinde bulunduğumuz zamanların normalleştirdiği hazzın ve hızın peşinden koşturmanın tam zıddı hazlara bir erteleme özelliği getirme hıza karşı günlük uğraşıları yavaşlatarak bir miktar da olsa içe dönebilmek, sıkıntılarla baş etmede bize yardımcı olan maneviyata sığınmak şüphesiz bu ayın bize getirdiği güzelliklerdendir. Bununla birlikte yine en ihtiyaç duyduğumuz birliktelik, beraberlik hissi, aynı manevi atmosferi paylaşmak, ait olma hissiyatı, milyonlarca inanan ile birlikte aynı duyguları paylaşmak kişinin ruhsal durumuna da ilaç niteliğinde olmaktadır”.

Uzm. Klinik Psikolog Zeliha Gündebahar, “İhtiyaç sahibi olanların halinden anlamak, yardıma ihtiyacı olanlara el uzatabilmek, bir derde derman olabilmek önce kişinin kendi iç alemine iyi gelmektedir. Hayatın durağan olmadığı sürekli yenilendiği değiştiği gerçeği ile de birleştirerek düşünürsek, bireysel olarak bizler de her yeni gelen günü kendi şahsiyet tekamülümüz için bir fırsat bilip, irade, ahlaki ve manevi alanlarda kendimizin daha iyi versiyonu haline gelmeyi hedefleyebiliriz. Bu vesile ile Rabbim in biz kullarına hediye mahiyetinde yarattığı bu eşsiz zamanları layıkıyla yaşayabilmeyi, ayın sonunda mutmain bir gönülle bayrama kavuşabilmeyi niyaz eder, Ramazan ayınızı kutlarım” ifadelerini kullandı.