ÜLKEMİZİN GURURU SANCAKTEPE’Lİ GENÇLER - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÜLKEMİZİN GURURU SANCAKTEPE’Lİ GENÇLER

Bu haber 24 Nisan 2021 - 16:57 'de eklendi ve 410 views kez görüntülendi.

ÜLKEMİZİN GURURU SANCAKTEPE’Lİ GENÇLER

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Güreş Milli Takımımız Bulgaristan’ın Filibe kentinde yapılan Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvasın da 55 kg Adem Burak Uzun, birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

İstanbul Olimpiyat Spor Kulübü ve Milli Takım Güreş Antrenörü başarılı hocası Harun Doğan’ın önderliğinde Sancaktepe’nin çocukları başarıları ile göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Sancaktepe de zor şartlarda Yenidoğan Ortaokul yönetiminin İBB’ye ait olan günde 3 saatlik zaman diliminden fazlasının müsaade etmediği 60 m2 salondan Anadolu’nun farklı kulüpleri adına Ülkemizin bayrağını dalgalandıran Sancaktepe’li gençler başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan milliler, Bulgaristan’ın Filibe kentinde 8-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası’na da Sancaktepe’mizin gencimiz 55 kg Adem Burak Uzun, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Altın madalya kazanarak Türkiye’nin bayrağını göklere çektirdi.

Antalya da Türkiye şampiyonu olan gençlerimiz 63 kg Abdulkadir Saydam Kasımpaşa Spor adına 3. ve 72 kg Hasan Orakçı Kasımpaşa Spor adına ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil edecekler. Antalya da yapılan küçük yıldızlar milli takım kadrosu belirlemede 38 kg Bekir Gür Beşiktaş Spor adına Grekoromen Türkiye şampiyonu, serbeste Türkiye 3. Oldu. 68 kg da Muhammet Güverçin Türkiye şampiyonu ve 44 kg Barış Olcan Beşiktaş adına Türkiye 7.  Oldu.

Gençler milli takım seçmelerinde 57 kg ikiz kardeşler Muhammet ve Ahmet Karavuş kardeşler ilke imza atarak Türkiye şampiyonu ve Türkiye ikincisi oldular. İller Bankası adına Avrupa dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler.

Antalya da yapılan Güreş Milli Takım kadro belirlenme seçmelerinde 10’na yakın madalya aldıklarını dile getiren İstanbul Olimpiyat Spor Kulübü ve Milli Takım Güreş Antrenörü başarılı hocası Harun Doğan, “gençlerimizin üç tanesi ümit milli takımda Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Sancaktepe’mizin gençleri ülkemizin farklı kulüpleri adına ülkemiz temsil edecekler. Biz isterdik ki Sancaktepe gençlerimize sahip çıksın. Sancaktepe’mizin gençleri farklı kulüpler adına değil de  Sancaktepe adına ülkemizi temsil edebilseydik. Sancaktepe de gençlerde büyük potansiyel varken dışardan yapılan transferler ile ilçemiz bir yere gideceğini düşünmüyorum. Gençlerimiz annelerini babalarını bırakıp ta farklı illere gitmek zorunda kalmasınlar” ifadelerini kullandı.