Sancaktepe News GÜNDEM Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SEZGİN ÖZTÜRK, BAŞKANDAN MAHKEMEDE ANLATMASINI İSTEYECEĞİZ!

Bu haber 19 Ekim 2021 - 0:20 'de eklendi ve 160 views kez görüntülendi.

Sancaktepe İYİ Parti Basın ile kahvaltıda bir araya geldi. Yeni ilçe merkezinde basınla kahvaltı da bir araya gelen İYİ parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, gazetecilerin sorularını cevapladı.  

Seçimde verilen vaatlerin ve yapılmayan projelerin niçin yapmadığını hukuki yollardan soracaklarını dile getiren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, seçimde verdiği vaatleri ve projeleri niçin yapmadığını bizlere anlatmıyor ve bunun için mahkemede anlatmasını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni yapılan ilçe merkezinde Basın ile kahvaltıda bir araya gelen İYİ parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk’e İYİ Parti Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Halil Gülyaz, İlçe Başkan Yardımcıları Dursun Kuruçay ve Recep Türk’ün hazır bulunduğu toplantıda İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, ilçenin gündemini değerlendirirken gazetecilerin sorularını avcılar escort cevapladı.

İŞİN HIZLANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Samandıra Merkezinin Metro çalışması nedeniyle trafiğe kapanması ve esnafların şikayetleri üzerine İBB yetkilileri ile yapmış olduğu görüşme sonucunu aktaran İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Samandıradaki metro çalışması için yetkililerle görüşmemiz devam ediyor. İşin hızlandırılması için çalışmalar yapılıyor. Zemin uygun olmadığı için çalışma alanının yanından geçiş verilmesi uygun bulunmadı. Yolun bir an önce trafiğe açılması için çalışmaların hızlandığı görülüyor. Sancaktepe bizim sevdamız. Yıllardır burada yaşıyoruz. Sancaktepe’ye yapılacak olan her hizmet Sancaktepe’ye değer katacaktır. Biz istiyoruz ki Sancaktepe’ye hak ettiği değer verilsin ve hak ettiği hizmeti alsın” dedi.

22 OKULDAN BİRİ DAHİ YOK

Seçimde verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Üzülerek söylüyorum sayın başkanın seçim vaadinde bulunulan projelerden yerine getirilen henüz projesi yok. İlçemizin en büyük sorunu Okul. Başkanın vaatlerinde ilçemize 22 Okul sözü vardı. Bakıyoruz projesi dahi belli olan bir Okul yok. Her mahalleye Kreş sözüne bakıyoruz Sadece gecen ay Eyüp Sultan Mahallesinde bir tane Kreş temeli attı. Kreş temelinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

EN ÇOK GAYRİMENKUL SATAN BELEDİYE!

En çok gayrimenkul satan belediyenin nasıl borcu olduğunu çözemediklerini, dile getiren İlçe Başkanı Öztürk, “Belediye Başkanının borç benden önceydi diyerek işi başka mecralara çekmesine gerek yok. İlçemizin yöneten Belediye Başkanları hep AKP’li başkanlar. Ekip aynı ekip, süreç aynı süreç, borç kendilerinin borcu. Sancaktepe 2009 da kurulan bir ilçe. 250 bin nüfus dan bugün 500 bine yaklaşmış bir ilçe. Anadolu’ya baktığımızda 500 bin nüfusa artık Büyükşehir konumuna geliyor. Sancaktepe nüfus olarak Büyükşehir durumuna gelen bir ilçe.  Sancaktepe baktığımızda en çok ruhsat veren ilçe konumunda. Üzülerek söylüyorum en çok gayrimenkul satan ilçeler arasında.  İller bankasından ücretini de alıyor. Bunlara rağmen Sancaktepe’nin hala borcu var. 12 yıllık yeni bir ilçenin korkunç borcu var. Bunun sorumlusu kendi yönetimleridir” dedi.

SANCAKTEPE YÖNETİLEMİYOR!

 Sancaktepe Belediyesinin önünde alacaklıların beklediğini söyleyen Öztürk, “Sancaktepe Belediyesi hepimizin Belediyesi. Üzülerek takip ediyoruz. Belediyenin önünde haciz arabaları geziyor. Mevcut olan borçların üzerine aylık faizler biniyor. Sancaktepe’lilerin verdiği vergilerden faiz ödeniyor. Biz cebimizden faiz ödüyoruz. Bizler ödediğimiz vergilerin Sancaktepe’ye hizmet olarak dönmesini bekliyoruz. Bizce Sancaktepe yönetilemiyor” dedi.

MAHKEME DE ANLATMASINI İSTEYECEĞİZ

Hukukçularının araştırma yaptığını dile getiren Sezgin Öztürk, “siyasette biz sözü verelim kazandıktan sonra yap sakta olur, yapma sakta olur mantığı var. Biz hanımefendiyi iki buçuk yıldan beri bekliyoruz. Hukukçularımız da takibini yapıyor. Verdiği sözlerden ve yapmadığı projelerden dolayı biz hukuka baş vuracağız. Biz vatandaşı aldattığını yalan konuştuğunu verdiği sözü yerine getirmediği için kendisini adli mercilere vereceğiz. Projeleri niçin yapmadığını bizlere anlatmıyor bunun için mahkemede anlatmasını isteyeceğiz” dedi.   

SEÇİM DE VERİLEN 50 BİN İSTİHDAM SÖZÜ NE OLDU?

Seçim de asılan 50 bin istihdam pankartlarını hatırlatan İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Sancaktepe’lilere Şeyma Hanım 50 bin istihdam sözü verdi. Bugün Sancaktepe’nin en büyük sorunu işsizlik Sancaktepe’mizde yaşayan vatandaşlarımız asgari ücret ve asgari ücretin bir tık üzerinde çalışan insanlardan oluşuyor. Pandemi ile birlikte vatandaşlarımızın birçoğu işsiz kaldı. Bugün binlerce insanımız evine ekmek getiremiyor. İnsanlarımız seçimde güvendi. Mevcut iktidarın adayı diye. Söz veriyorsa iktidarın ağzıyla söz veriyor. Kadın olması nedeniyle vatandaşlar verdiği sözü tutar diye oy verdiler” dedi.

“İBB 20 BİNE YAKIN”

İBB Sancaktepe istihdam ofisinde 20 bine yakın işe yerleştirme olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Belediyenin hazırladığı faaliyet raporunda gecen yıl için 256 kişi farklı kurum ve özel yerlerde işe yerleştirmişler. Şimdi soruyorum 50 bin istihdam sözü verilen yerde 256 kişiyle kaç yılda tamamlayacaksınız 50 bin istihdam sözünüzü. İBB’nin Sancaktepe istihdam ofisinde açıldığı günden bugüne kadar yaklaşık 20 ne yakın işe yerleştirme oldu. Bu sayı sadece Sancaktepe olarak değil Anadolu yakasını kapsamaktadır” dedi.

“HER ZAMAN GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sancaktepe FK hepimizin Futbol Kulübü olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Sancaktepe Futbol Kulübünün bizleri davet etmesine gerek olmaksızın maçlarda olacağız. Çünkü Sancaktepe FK hepimizin Futbol Kulübüdür. Üzüldüğümüz nokta 1. lige oynayan bir takamın bugün farklı bir yerde olması bizleri üzmekte. Sancaktepe FK’nın içinin boşaltılma olayı başlı başına konuşulacak konu. İçini boşaltanlarda ne yazık ki halen daha sanki Sançaktepe’ye bir şeyler vereceklermiş gibi konuşmaları bu insanlarla dalga geçmek gibi. Sancaktepe’yi Sancaktepeliler yönetmiş olsaydı bugün Sancaktepe FK birinci ligde veya süper ligde oynuyor olarak görecektik. Bu durumda çok iyide bir maddi ve manevi konumu olan spor kulübü olacağına inanıyoruz. Sançaktepeliler işi eline almasıyla birlikte bir şeyler olmaya başladı. Bizler her zaman gençlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.