ŞEYMA DÖĞÜCÜ VE SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR’DAN İSRAİL’E TEPKİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ŞEYMA DÖĞÜCÜ VE SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR’DAN İSRAİL’E TEPKİ

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve 39 sivil toplum kuruluşundan kadınlar, Gazze’deki soykırım yapan İsrail’e tepkilerini Eminönü Meydanı’nda dile getirdi.

Bu haber 08 Kasım 2023 - 21:29 'de eklendi ve 192 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE/İSTANBUL

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Eminönü Meydanı’ndaki oturma eylemine Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile birlikte katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve 39 sivil toplum kuruluşundan kadınlar, Gazze’deki soykırım yapan İsrail’e tepkilerini Eminönü Meydanı’nda dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşuna üye çok sayıda kadınlar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepkilerini İsrail’in Filistin Gazze’de yaptığı katliamı protesto etmek için Sultanahmet Meydanı‘nda başlatılan 15 günlük sessiz oturma eylemi devam ediyor. Sancaktepe Belediye Başkan Şeyma Döğücü ve Sümeyye Erdoğan BayraktarFilistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi” platformuna destek verdi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü vatandaşları bu sessiz eyleme davet ederken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şöyle devam etti.

ŞEYMA DÜĞÜCÜ: GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de canice sürdürdüğü saldırılara tepki gösteren Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “dünyanın gözünün içine baka baka insanlık suçu işleyen İsrail’i büyük bir öfkeyle lanetliyoruz! Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden soykırım yapan İsrail’e karşı sessiz kalan dünyayı samimi olmaya davet ediyor, daha somut adımların atılması çağrımızı yineliyoruz! Hayallerin, umutların ve en önemlisi insanlığın her gün öldüğü Gazze’deki trajedi son bulup, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceği kesindir. İşte bu hakikat çerçevesinde duruşumuzu göstermeye, Gazze’li kardeşlerimizin sesi olmaya devam edelim! Vicdan sahibi herkesi Gazze’de yaşanan soykırıma karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Gün birlik olma, gün kardeşlerimize sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullandı”

SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR: İNSANLIĞI DA BU TRAJEDİYE KARŞI SESLERİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ

İsrail’in masum Filistin halkına karşı adeta Nazi zulmünü yaşattığını ifade eden Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Batı’da yaygın olarak Müslüman coğrafyaların kadın hakları söylemi üzerinden hedef alındığını görürüz. Türkiye’de masumları hedef alan PKK’lı terörist kadınların özgürlük savaşçıları olarak yüceltildiğini görürüz. Gözümüzün önünde Filistin’de yıllardır ağır silahlı İsrail askerlerinin karşısında çıplak elleriyle, kocaman yürekleriyle El-Aksa’yı korumaya çalışıp, evlerini, İsrail tarafından öldürülen bebeklerini korumaya çalışan, bütün zorluklar karşısında dimdik ayakta durabilen o kahraman Filistinli kadınları görmezler. Haklarını konuşmazlar. Bizler bugün Türkiye’deki kadın sivil toplum kuruluşları olarak Filistinli kadınların, çocukların ve Filistin’in yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız. Tüm insanlığı da bu trajediye karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Eminönü Meydanı’ndaki oturma eylemine 8. Gününde devam ediyor. Sessiz eyleme çok sayıda STK temsilcisi kadınlar destek verirken alanda olan vatandaşların ilgisi yoğun oluyor.