Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE ÖKSÜZ ve YETİM ÇOCUKLARA İFTAR

Bu haber 17 Nisan 2022 - 13:47 'de eklendi ve 157 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Kaymakamlığı ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Sancaktepe’li Öksüz, Yetim Çocuk ve ailelerine iftar verdi.

2013 yılında “İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” başlığı altında İstanbul’da düzenlenen 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı’nda İslam İş birliği Teşkilatı’nın almış olduğu karar ile her yıl Ramazan ayının 15. gününde Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Sancaktepe Kaymakamlığı ve Sancaktepe Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Dünya Yetimler Gününde Sancaktepe’li Öksüz, Yetim Çocuklar ve aileleri iftarda bir araya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde Kuran tilavetiyle başlayan Sancaktepe’li Öksüz, Yetim Çocuk ve aileleri iftar programına Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, Sancaktepe İlçe Birim Müdürleri, STK’lar, İlçe Muhtarları ve Sancaktepe’li Öksüz, Yetim Çocukları ve ailelerinin katıldığı iftarda Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın iftar duasını yaptığı Sancaktepe’li Öksüz, Yetim Çocuk ve ailelerini ağırladığı iftar programında Kaymakam Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, iftara katılan aileler ile tek tek  ilgilenerek iftar sonrası çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

KAYMAKAM AHMET KARAKAYA; DEVLETİMİZ TAM BİR SOSYAL DEVLET

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kimsesizlerin kimsesi olduğunu dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “ülkemiz içerisinde değil tüm dünyada darda kalan ihtiyaç sahibi kim varsa ilk yanında olan Türkiye Cumhuriyetimiz olmaktadır. Bu bizim medeniyetimizde genlerimizde bulunmaktadır. Mevlam devletimize zeval vermesin güç kuvvet versin. Ülkemizin birçok özelliği var bunların en başında Devletimizin tam bir sosyal devlet olmasıdır. Bizim anlayışımız insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı. Bu vesileyle sadece Sancaktepe İlçemizde geçtiğimiz yıl kaymakamlığımızın bünyesinde 160 Milyon TL sosyal yardım gerçekleştirdik. Buna Belediye Başkanlığımız, Kızılay’ımız diğer STK’larımız eklendiğinde bu rakam çok yukarılara çıkmaktadır. Sosyal yardım denildiğinde biz hiçbir ayrım gözetmemekteyiz. Sosyal yardımlar Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kurumlarımız ile bütün vatandaşımızın her türlü yardımına koştuğu bir alandır. Bunu bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE BAŞKANI AV. ŞEYMA DÖĞÜCÜ; BU ACI KÜÇÜKKEN DE AYNI, BENİM YAŞIMDA DA AYNI ACI

Geçtiğimiz aylarda annesini kaybeden Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “hangi yaşta olursa olsun annenin babanın kaybı acısı hiç değişmiyor. Bu acı Küçükken de aynı, benim yaşımda da aynı acı hiç değişmiyor. Anne babalar hayatını kaybedince biz çocuklar büyüyoruz. Bu neden ile tüm yetimlerimize biz büyükler ana kucağı ve baba kucağı olmalıyız. Devletimiz son 20 yılda yaptığı düzenleme ile yoksula, yetime durumu kötü olan her insanımıza bir şekilde dokunmanın yolunu açtı. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelerek elhamdülillah hizmet vermekte. Bu durum başka hiçbir ülkede görmek mümkün değil ülkemiz sosyal devletin vücut bulmuş hali. Bu nedenle kendinizi asla yalnız hissetmeyin bizler buradayız sizlerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

TURGAY AKPINAR; ÇOCUKLARIMIZIN DEVLET, MİLLET OLARAK YANLARINDAYIZ

Geçtiğimiz aylarda eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getiren AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, “benimde iki tane yetimim var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizde Öksüz, yetim ve şehit çocuklarımızı sahiplendiğini hepimiz görüyoruz. Bu milletin duyguları, bu milletin değerleri olduğu sürece hiçbir zaman çocuklarımız kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Devletimizin milletimizin sevgisiyle çocuklarımız istediği hayatlarını yaşamaya çalışıyorlar. Tüm yetim çocuklarımızın devlet, millet olarak yanlarındayız. İsteklerini bizler için baş tacı ve emir kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ARZU KARAALİOĞLU; HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Yapılan organizasyondan dolayı Kaymakam Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye teşekkür eden MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, “MHP İlçe Başkanlığı olarak sizin için ne yapılması gerekiyorsa her zaman canımızla kanımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. İfadelerimi kullandı.