SANCAKTEPEDE HES KODU UYGULAMASI BAŞLADI -Sancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE HES KODU UYGULAMASI BAŞLADI

Bu haber 25 Eylül 2020 - 21:40 'de eklendi ve 149 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPEDE HES KODU UYGULAMASI BAŞLADI

Sancaktepede Covcid-19 ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor Eşsiz yaşam barındıran büyük sitelerin olduğu ilçemizde beylikdüzü escort kadınlarına web sayfamızdan oldukça kolay bulaşacaksınız..

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi. HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasıyla yapılıyor. Vatandaşlar HES kodu sorgulandıktan sonra kamu kurum ve kuruluş binalarına giriş yapabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=xG15CEskVPg&feature=youtu.be

Sancaktepe de yeni normal dönemde Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES uygulaması başladı. Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “yeni dönem için uygulamasına başlanan HES kodunun ilk gününde vatandaşların E-Devlet üzerinden HES kodunu almalarını ve alamayan vatandaşlarımıza görevlendirdiğimiz memurlarımız tarafından HES kodunu almaları sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.  

Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Hayata geçen uygulamada Sancaktepe Kaymakamlığı önündeki vatandaşlar, HES kodu uygulamasıyla binaya giriş yapabildi. Uygulamayı kullanmayı bilmeyen vatandaşlara görevliler yardım etti. Girişlerde uygulamanın nasıl kullanılacağının anlatıldığı bilgilendirme afişleri asıldı. Birçok vatandaş bu afişlere bakarak uygulamayı kullanabildi. Ayrıca Türkçe bilmeyenler için Arapça ve İngilizce dillerinde de bilgilendirme notları bulunuyor.

Danışma bölümünde karşılanan vatandaşların Hayat Eve Sığar uygulamasından, SMS veya E Devlet üzerinden edindikleri HES kodu sorgulanıyor. HES kodu sorgulaması yapılan ve risk taşımadığı tespit edilen kişiler, x-ray cihazından geçtikten sonra işlem yapacakları birime gidiyor. HES kodu olmayanlar ise kamu binalarındaki hizmetlerden faydalanamayacak.

Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, kaymakamlık binası girişinde işlemlerini gerçekleştirmek için gelen vatandaşların HES kodu kontrolünü gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulunan Çakıroğlu, “Personel girişinde ben dahil çalışan tüm arkadaşlarımız HES kod uygulamamızı göstererek içeri giriyoruz” dedi.