SANCAKTEPEDE 100. YIL COŞKUSU - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE 100. YIL COŞKUSU

Sancaktepede Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Tüm Türkiye’de ve Sancaktepede yapılan programlar ile kutlandı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan programlar 29 Ekim akşamı Sancaktepe 100. Yıl Cumhuriyet Parkından Samandıra Saat Kulesi Meydan’ına Meşaleli yürüyüşü ile sona erdi.

Bu haber 06 Kasım 2023 - 10:02 'de eklendi ve 84 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPEDE 

Sancaktepede Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Tüm Türkiye’de ve Sancaktepede yapılan programlar ile kutlandı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan programlar 29 Ekim akşamı Sancaktepe 100. Yıl Cumhuriyet Parkından Samandıra Saat Kulesi Meydan’ına Meşaleli yürüyüşü ile sona erdi.

SANCAKTEPEDE CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Haftası kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Sancaktepede bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı adına Çevreme Sahip Çıkıyorum Yürüyüşü, Kan Kampanyası, Masa Tenisi, 100 Yıllık Çınar “Fenerbahçe” ziyareti, ağaç dikimi, voleybol turnuvası, bisiklet turu, öğretmenlerin konser verdi. 28 Ekim Cumartesi günü İlçe Protokolü’nün Sancaktepe Atatürk Anıtına çelek sunumu, 29 Ekim Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’nın tebriklerin kabulü, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde 100. Yıl sergisi kutlama programı, Sancaktepe 100. Yıl Cumhuriyet Parkında tüm Türkiye’de iletişim Başkanlığı’nın hazırladı gösterilerin izlenmesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Saat 19.23 de Cumhuriyetin 100. Yılı konuşmasının ardından ilçe protokolü ve çok sayıda Sancaktepe’li Sancaktepe 100. Yıl Cumhuriyet Parkından Samandıra Saat Kulesi Meydan’ına Meşaleli coşkulu yürüyüşü ile sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Sancaktepede yapılan programlarda, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma döğücü şöyle konuştu.

KARAKAYA: TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR’ KALACAKTIR

Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık devlet geleneğimizin vatan topraklarında yükselen son abidesi olduğunu dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aynı zamanda dünyanın tüm mağdur, mazlum ve soydaş milletlerin de ilham kaynağı olmuştur. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek; Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz,” diyerek; en büyük eserim dediği Cumhuriyeti siz gençlerimize emanet etmiştir. Sevgili gençler, sorumluluğunuz çok büyük. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeryüzünün en çetin mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin sizlerin omuzlarında yükseleceğini ifade ediyor. Bizler de buna can-ı gönülden inanıyoruz. Bu en büyük eser, emin ellerde! Sizlerin gayreti ve azmiyle, bölgesinde huzur, güven ve istikrar timsali olan, dostuna güç katan, düşmanına korku salan ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar’ kalacaktır” ifadelerini kullandı.

DÖĞÜCÜ: TÜRKİYE YÜZYILI’NA YARAŞIR BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, geçmişimize bir saygı duruşu ve geleceğe bir vizyon sunma fırsatı olduğunu dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda beraberlik çağrısıdır. Bu özel yılda, ülkemizin birliği ve bölünmez bütünlüğü için mücadele edecek olan, Cumhuriyetimizi hep birlikte yarınlara taşıyacak olan bizleriz. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket edecek, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ederek, toplumsal barışı ve dayanışmamızı güçlendireceğiz. Türkiye’nin kalkınmasını her bir vatandaşımızın katkısı ile gerçekleştireceğiz. Böyle bir dönemin idrakiyle tıpkı istiklal harbimizde olduğu gibi bir olacak, iri olacak ve diri olacağız. Sultan Alparslan’ın bize yurt kıldığı bu mübarek topraklarda istiklalimizin ahdi için bir araya gelen vatan evlatlarıyla ölümlere meydan okuduk, yedi düvelle savaştık.

Bu asil millet Türkiye Cumhuriyeti’ni bu ahval ve şerait içerisinde kurdu. Anadolu’daki üçüncü büyük devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti, mazlumların ve masumların bayraktarlığını yaptı. İstiklal ve istikbalimiz uğruna şehit ve gazi olan al bayrağımıza rengini veren aziz ecdadımız devlet ve millet bütünlüğümüzün tapusudur. Aziz Milletimizin ebedi ve ezeli yurdu Anadolu’yu bize yurt kılan kahraman ecdadımıza ilelebet minnettarız. Uğruna büyük bedeller ödenerek kanla kazandığımız biricik vatanımız Cenab-ı Allah’ın izniyle kıyamete kadar payidar olacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci asrında Türkiye Yüzyılı’na yaraşır bir şekilde çalışmayı ve üretmeyi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte omuz omuza inşa edeceğiz. İstiklalini kendi azim ve kararıyla kurtaran, Garb’ın afakına nice zaferler yazdıran bu ateş hiç sönmeyecek. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Sancaktepede yapılan programlarda, Siyasi parti, STK temsilcileri, birim müdürleri, öğrenci ve velilerin yanında çok sayıda Sancaktepe’li programlara eşlik etti.