SANCAKTEPE MİLLİ SPORCULAR YETİŞİYOR - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE MİLLİ SPORCULAR YETİŞİYOR

Bu haber 04 Ekim 2020 - 11:49 'de eklendi ve 620 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE MİLLİ SPORCULAR YETİŞİYOR

Sancaktepe Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Av. Yunus Ustahabipoğlu, Şehit Selim Topal Spor Kompleksinde yapılan çalışmalar hakkında Sancaktepe News Gazetesi ve Sancaktepe News TV’ye anlattı.

Sancaktepe de yılda bir kez yapılan Güreş müsabakaları için yapılan Şehit Selim Topal Spor Kompleksi, Sancaktepe Belediye Gençlik Spor Kulübünün yeni yönetim binası ve çalışma alanı oldu. Ata sporumuz Güreş, Okçuluk ve amatör futbol gibi toplam 18 branş ta yaklaşık 3,800 müsabık sporcuyu bünyesinde bulunduran kulüp Şehit Selim Topal Spor Kompleksinde Güreş cimi, uzak doğu sporları Fıtnıs, atletizm salonlarının yanında sporcular için savuna ve dinlenme alanlarını içinde bulunduruyor.

Sancaktepe Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Av. Yunus Ustahabipoğlu, kulüp olarak yeni yönetim binası olan Şehit Selim Topal Spor Kompleksinde yaptıkları sportif faaliyetlerini gazetemize değerlendirdi.

“Ya Hak”

Sözlerine İbn-i Haldun’un ‘İnsan Alışkanlıklarının Çocuğudur’ sözleriyle başlayan Sancaktepe Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Av. Yunus Ustahabipoğlu, “öncelikle belediye başkanımız Av. Şeyma Döğücü’ye spora ve genceler verdiği önem ve destek için teşekkür ediyorum. “Ya hak” her şey hak ile başlayıp hak ile sona ereceğine şüphemiz yok. Sporda da inanlar ancak başara bilirler. Ata sporlarımız Okçuluk ve Güreşte bu çok daha öne çıkıyor. Atalarımız oku çekerken bile “Ya Hak” diyerek çekmişlerdir. Bizlerde geleneksel sporlarımızı sürdürmek istiyoruz”.

“Başarılı A Takımız Var”

Güreş ve Okçuluk başta olmak üzere ‘Ya hak” ile çıktıkları yolda 18 branjta faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Başkanı Av. Yunus Ustahabipoğlu, “Güreş takımımız A takımı ve alt yapısı ile birlikte bura da antrenman yapıyoruz. Güreş takımızı Türkiye spor liginde grokemen ve serbest sitilde yarışıyoruz. Pandemi nedeniyle Türkiye ligleri ve Türkiye kupasının tarihi belli olmadığı için bakanlığın genelgesi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor”.

“Milli Sporcularımız Var”

Külümün Sporcularının birçoğu milli sporcu olduğunu dile getiren Ustahabipoğlu, “Ülkemizi ulusal ve uluslararası temsil eden çocuklarımız var. Bu kompleksimizi yıldızlar gençler ve büyükler kullanıyor. bura da Uzak doğu sporları dahil 18 branşımız bulunmaktadır. Tekvando, kinkboks, boks, vuşu ve maytay gibi sporlar için hizmet veren salonumuz mevcuttur. Ayrıca binamızda bilek güreşi salonumuz ve tüm sporcularımızın antrenmanlarında kullandığı Fıtnıs salonumuz bulunmaktadır. Sporcularımız için savuna ve dinlenme alanlarımız mevcut.”

“Ülkemizi Temsil Eden Sporcular Buradan Çıkıyor”

Minikler için belediyenin spor okulların olduğunu dile getiren Ustahabipoğlu, “Mustafa Öncel, Yenidoğan ve Sarıgazi spor tesislerinde hizmet sunuyoruz. Kulübümüzde futbol amatör düzeyde alt yapıda hizmet veriyoruz. Biz iki aşamalı bir yapıya sahibiz. Birincisi belediyemizin spor okulları. Belediyemizin kendi hocaları ile verdiği hizmetlerimiz. Spor okullarımızda her aileye ilk başta yüzme jimnastik sporlara mutlaka götürmelerini istiyoruz. Spor okullarında olan çocuklarımızı hocalarımızın tavsiyesi ile kulüp bünyesine alıyoruz. Müsabık sporcu olarak çocuklarımız ülkemizi ulusal ve uluslara arası platformda temsil etme şansı buluyorlar.”

“Genç Çiftlerin Mutluluğuna Ev Sahipliği Yapıyor”

Güreş için hazırlanan cimin pandemi nedeniyle düğünlere verildiğini dile getiren Ustahabipoğlu, “2700 seyirci kapasiteli, yağlı güreşler için hazırlanmış cim. Bu yıl pandemi nedeniyle yağlı güreşlerimiz yapılamadı. Hazır olan cim sporcularını bekliyor. Belediye başkanımız Av. Şeyma Dögücü’nün talimatıyla Pandemi sürecinde düğün yapan çiftlerimizin düğünlerini yaptıkları alana cevirdik. Ona yakın genç ciflerimizin mutluluğuna ortak olduk” ifadelerini kullandı.

“Türkiye 3. Si Sancaktepe den” 

İlçemizi güreşte üçüncülükle temsil eden Müren mutlu, “pandemi sürecini sosyal mesafeyi koruyarak kaplarımızı yaptık. 2020 yılında yapılan Türkiye şampiyonasında büyüklerde Türkiye üçüncüsü oldum. Milli takım kaplarımıza katıldım. Sosyal mesafe kuralarına uyarak kuvvet atamanlarımızı yaptık. Gençlere tavsiyem güreş kendi içinde gelerek yapılan spor. Ata sporumuzu seversek tüm gençlerimizin yapmasını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

“Bilekte Dünya Şampiyonu Sancaktepe den”

Bilek güreşinde dünya şampiyon olan Adem Çelik, “Sancaktepe Gençlik Spor Kulübü Sporcusu, Bilek Güreşinde Romanya da ağır sıklette dünya şampiyonu oldum. Hayatımda altı kere Türkiye şampiyonluğu, iki Avrupa şampiyonluğu ve iki dünya şampiyonu oldum. Geçlere tavsiyem en genç 13 yaşında spora başlamalarını istiyorum. Sporun katkısını ve avantajlarını görsünler” ifadelerini kullandı.