KARTAL DEPREMİ HATIRLATTI! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

KARTAL DEPREMİ HATIRLATTI!

Bu haber 04 Temmuz 2021 - 21:18 'de eklendi ve 96 views kez görüntülendi.

KARTAL DEPREMİ HATIRLATTI!

19 Haziran 2021 saat 15.07 sularında AFAD’ın verilerine göre İstanbul’un Kartal ilçesi merkezli 3,9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem yerin 7,06 derinliğinde gerçekleşti.

İstanbul’da özellikle Anadolu Yakası’nda hissedilen bir deprem meydana geldi. Sarsıntı kısa sürdü. Özellikle İstanbullular deprem nedeniyle tedirgin oldu. Merkez üssü Kartal olarak açıklanan 3.9 büyüklüğünde deprem İstanbul’un Sancaktepe’nin deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı.

Gazetemiz her fırsatta olası depremde İstanbul ve Sancaktepe halkının depreme hazırlıkları konusunu gündeme getirdi. Sancaktepe ilçesi sınırları içerisindeki toplanma alanlarını, potansiyel olarak toplanma alanları olabilecek parkların toplumun malı olması konusunda manşetlerimiz oldu.

MANŞETLERİMİZ İLE UYARIYORUZ

Örneğin hem park hem toplanma alanı olarak kullanılabilecek alan olarak Sarıgazi eski Askeri lojmanlar olarak bilinen alanın ilçeye park olarak kazandırılması, orada kurulan hayvan pazarının etrafa verdiği rahatsızlık gündeme getirmiştik. Aynı şekilde “Parklar İmara Açılıyor” manşetlerimiz ile yetkileri deprem ve toplanma yerleri konusunda uyarmaya çalıştık. Son bir örnek; başlı başına Sancaktepe’deki toplanma alanları, toplanma alanlarındaki eksikleri konusunu manşetten hem yöneticilerin hem de kamuoyunun takdirine sunmuştuk.

GERÇEĞİ KARTAL DEPREMİ TEKRAR HATIRLATTI

3.9 gibi deprem ölçeğine göre küçük depremler kategorisinde olan depremle bile ülkemiz, İstanbul ve Sancaktepe ilçemizde vatandaşların deprem gerçeğine hazır olmadığı, kamu tarafından yapılması gereken hazırlıkları yetersiz gördüğü yönündedir. Vatandaşların depremden kurtuluş olarak kendilerini apar topar sokağa atmaları bunun bir işareti olarak yorumlandı.  Gazetemiz tarafından vatandaşlara depremin hemen ardından sorduğumuz “mahallenizde deprem toplanma alanı neresi” sorusunun cevabını bilmemeleri biryana yerini bilen vatandaşların da toplanma alanlarını yetersiz olduğunu ifade etmeleri ilgili tüm yetkililerce tekrar dikkate alınmalıdır. Örnek olarak İnönü mahallesinin toplam üç parkı var. Toplam alanı iki bin m2 yok.

BİZ GÜNDEME GETİRDİKÇE BİRİLERİ DUYMAZDAN GELİYOR

Gazetemiz eski Askeri Lojmanların olduğu alanın park olması için yapılan çalışmalara destek vermişti. Bu alan hem park hem de toplanma alanı olarak kullanılabilecek bir alan olarak isteyen vatandaşların talepleri dikkate alınmamıştı. Yine gazete olarak mahallelerde yaptığı deprem toplanma alanları ile ilgili çalışmada ilçenin parklarını toplanma alanı olarak belirlendiği ancak bu alanların hem m2 olarak hem de donatı olarak yetersiz olduğu dile getirilmişti. Hatırlanacağı üzere imar planlarında park olmasına rağmen özel okul yanındaki parkı alanını özel arazisi gibi kullandığı parkında Sancaktepe Belediyesi özel okulun kullanması için Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yönetimindeki belediye meclisinden AK Parti meclis üyelerinin çokluğu ile geçmişti.