İYİ PARTİ’DEN 2 LİTRE’LİK TEPKİ!... - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İYİ PARTİ’DEN 2 LİTRE’LİK TEPKİ!…

Bu haber 18 Şubat 2021 - 23:09 'de eklendi ve 335 views kez görüntülendi.

İYİ PARTİ’DEN 2 LİTRE’LİK TEPKİ!…

Sancaktepe İYİ Parti sıvı yağ fiyatlarına tepki olarak ailelere yağ dağıttı.

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ile mücadele eden vatandaşlara Ayçiçek yağına gelen zamlarla mücadele etmeye çalışıyor. Ayçiçek yağının bir yıl içerisinde yaşadığı zamlara tepki olarak İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı belirlediği ailelere Ayçiçek yağı dağıtarak yaşanan zamlara tepki gösterdi.

Kendi kendine yeten tarım ülkesinden Ayçiçek yağına muhtaç haline getirilmesine tepki gösteren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Ayçiçek yağında yaşanan fiyat artışlarına tepki göstermek için belirlediğimiz hanelere iki litrelik yağ bırakarak tepki gösterdik” ifadelerini kullandı.

KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKEDEN!..

Türkiye’de üretilen Ayçiçek yağı tüketilenin dörtte ikisini karşıladığını dile getiren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Son yıllarda Ayçiçek rekoltesinin düşüklüğü nedeniyle yaşanan fiyat artırışları durdurulamıyor. Ukrayna ve Rusya’dan tedarik ettiğimiz yağ ham maddesinde yeterli olmamasından kaynaklanan fiyat artışları gösteriyor ki üretimde ve tarımda yetersiz olduğumuzu göstermektedir. Başta tarım ürünlerinde yaşanan fiyat artışları gösteriyor ki üretime daha çok önem vermeliyiz” dedi.

Kendi kendine yeten tarım ülkesinden Ayçiçek yağına muhtaç haline getirilmesine tepki gösteren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılara ve yağda yaşanan fiyat artışlarına tepki göstermek için Sancaktepede belirlediğimiz hanelere bugün iki litrelik Ayçiçek yağı bırakarak yaşanan fiyat artışlarına tepki göstermek istedik. Ülkemiz, İstanbul’umuzun ve Sancaktepe’mizin daha iyi olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.