İYİ PARTİ HEYETİ GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İYİ PARTİ HEYETİ GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bu haber 06 Ağustos 2021 - 18:53 'de eklendi ve 421 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, gazetemizi ziyaret etti.

Cadde ve Sancaktepe News Gazetemizi İYİ Parti Heyeti ziyaret etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları Yaşar Özkan, Uğur Hasan Çebi, Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, Sancaktepe İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Kuruçay ve İYİ Parti Genel Merkez STK Koordinatörü Serap Yelkenci gazetemizi ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak kalabalık heyetle gazetemizi ziyaretinde Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Halit Soytürk ile Sancaktepe özelinde fikir alışverişinde bulunan Akburak, Sancaktepe News Mikrofonlarına İYİ Parti olarak ülke genelinde yaptıkları çalışmaları değerlendirirken Ülkemizin yaşadığı yangın felaketinde yaşananları değerlendirdi.

Yerel basının önemine değinen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Sancaktepe News TV mikrofonlarına şunları söyledi.

İKTİDARI HEDEFLEYEN PARTİYİZ

Burak Akburak, “Sancaktepedeyiz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in direktifleriyle tüm genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz bugün İstanbul’un ilçelerinde esnafımızı geziyoruz, Sanayi sitelerini geziyoruz. Vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Bu çalışmalar ile her geçen gün oyumuzu artırıyoruz. Anket firmaları genel eğilimi bu yönde Tabii ki yeterli değil. Biz iktidarı hedefleyen bir siyasi partiyiz. Vatandaşımızın teveccühüne karşılığını vermek için çalışıyoruz. Sahadayız onları dinliyoruz, dertlerini dinliyoruz. Genel Başkanımız bugün bizim Bartın’da. Dün Kastamonu’daydı. Önümüzdeki hafta yine Türkiye’yi karış karış gezeceğiz. Sahada her şeyi görüyoruz. Ona göre problemleri yerinde tespit edip çalışmalar yapıyoruz. Allah utandırmasın bizi milletimize karşı mahcup etmemesi için sahadayız”.

ESNAF SİFTAHSIZ KAPATIYOR

Halit Soytürk, Sancaktepe’de geziyorsunuz halkın teveccühü nasıl? Çünkü bugün de esnaf ziyaretleri yaptınız. Esnafın görüşleri neler oldu?

Akburak, “Demokrasi Caddesi, Sancaktepe’de Sarıgazi’nin en önemli caddelerinden bir tanesi. Ben buraya daha önce de gelmiştim. Mart ayında gelmiştim. Pandemiden hemen sonra dükkanlar açılınca gelmiştik. İnsanlar perişan haldeydi. Yerinde tespit yapmak istedik. Bakalım 6, 7 ay sonra değişen bir şey var mı? Değişen hiçbir şey yok, daha da kötüye gidiyor. Dükkanlar kira, az iş oluyor. Ekonomik durum kötü olduğu için insanların alım gücü düşük. Esnaf halinden memnun değil. Yani bakın bir mobilya dükkanına girdim. Normalde düğün sezonu alışverişin çok olması gereken zaman memnun değil. Bir telefon dükkanına girdim. Daha siftah yapmadım dedi. Dolayısıyla ben esnafımızın mutluluğunu görmüyorum. Tabi bu Sancaktepe’ye özel bir durum değil. Türkiye’nin her yerinde esnafımız şikayetçi vatandaşımız şikayetçi. Türkiye bizim yani vatan, Tayyip Beyin veya iktidarın gördüğü yerden nasıl görüyor bilmiyorum ama hiç onların umduğu gibi değil”.

DEVLET YÖNETİMİ LİYAKAT İSTİYOR

Halit Soytürk, Son günlerde özellikle Akdeniz bölgesinde yangınlar ile beraber de yaşanan bir siyasi kutuplaşma var. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere belediye başkanın birbiri ile atışmasından tutun da hemen birçok basın mensubuna da yapılanlar ortada Halk TV’ye yapılan da ortada sizde yakından takip ediyorsunuz. Bu süreç sizce nasıl sonlanacak? Yani bu kutuplaşma nereye doğru gidiyor?

Akburak, “Genel Başkanımız yangın bölgesini gezdiği zaman oradaki Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısıyla kutuplaşmamanın gerektiğine, belediyelerle birlikte devletin kademelerinin kurumlarının birlikte çalışması gerektiğine önem verdiğini vurguladı. Çünkü bu tip durumlarda devlet afet bölgelerinde afet anlarında ortak hareket etmeli. Ortak akıl bu olmalı. Biz bunu böyle düşünüyoruz. Ama maalesef gördüğümüz kadarıyla iktidarın yönetemeyecek pozisyonda olması, kurumların liyakat esasına göre görevlendirme yapmadığı için ehli insanlar bu ülkeyi yönetemediği için kurumları yönetmekte sıkıntı var. Türk Hava Kurumu’nun halini görüyorsunuz. Uçaklarımız tamir görmeden yatıyor. Biz yurtdışından uçak gelmesini bekliyoruz. Onlar içinde bakan açıklama yapıyor. Bu normalde belediyelerin işi diyor sayın Pakdemirli, çünkü bizim işimiz değil diyor. Bir gece önce de sayın Cumhurbaşkanı canlı yayın da aynen öyle söyledi. Şimdi düşündüğünüz zaman bir keşmekeşlik var. Biz bunun o bahsettiğimiz liyakat sistemin olmamasından dolayı kaynaklandığını düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi öz kaynakları, kendi araç parkı yangınlarını söndürmeye yeterli olmalı. Dün akşam Halk TV’deki o bu olay bizi çok üzüldü. Özgür basını susturmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Bu devletin gidişatının nereye doğru everildiğini gösteriyor, yönetemez hale getirmişler. Yani siyasette bel altı yaparak biz ilerlemiyoruz. Biz diyoruz ki bu hükümet beceriksiz, başarısız yönetme iradesinden uzak, bizi parti olarak bunu başaracağımızı görüyoruz. Projelerimizle programlarımızla, tarım teknoloji, turizmde her alanda İYİ Parti hazır kadroları da hazır. Türk Hava Kurumu başta olmak üzere devletin tüm kurumların hak eden, liyakat esasına dayalı şekilde görevlendirme yapacak insan kaynağına sahibiz. Buna inanıyoruz”.

İYİ İKTİDARINDA BASIN İLAN KURUMUNU GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Halit Soytürk, Gazetemiz bugün ziyaret ettiniz ilçede ziyaretler kapsamında biz öncelikle size ve ekibinize teşekkür, başarılar. Son olarak neler ben çok teşekkür ederim.

Burak Akburak, “Siz de basın mensubusunuz sizin özgürce hizmet vermeniz gerekiyor. İnsanların sesini duyurmanız gerekiyor. Biz muhalefet partilerinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de bu. Sosyal medya üzerinden sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Basının özgür olması gerektiğini düşünüyoruz. Sizler sayesinde insanlara neler yapacağımızı anlatmaya çalışıyoruz. Allah sizin yardımcınız olsun ama sizde mutlu olun onu söyleyeyim. Ben yerel basının önemine inanan bir insanım. Yerel basın sayende problemleri görebiliriz. Ben elimden geldiğince fırsat buldukça yerel basını takip ediyorum. Çünkü o bölgenin o insanın problemlerini yerinde çözebilmek için oradan daha kolay, daha net bilgi alabilirsiniz. Dolayısıyla inşallah biz iyilerin iktidarında İYİ Parti iktidarın da yerel basının da kalkınması için Basın ilan Kurumu’nun tekrar gözden geçireceğiz. Bunun da müjdesini buradan vereyim” ifadelerini kullandı.