İNAN’DAN ÇARŞAMBA GÜNÜ EVDE KALIN ÇAĞRISI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İNAN’DAN ÇARŞAMBA GÜNÜ EVDE KALIN ÇAĞRISI

Bu haber 14 Nisan 2020 - 14:57 'de eklendi ve 310 views kez görüntülendi.

İNAN’DAN ÇARŞAMBA GÜNÜ EVDE KALIN ÇAĞRISI

Dr. Abdullah İnan, dört neden ile yarın evden çıkmayın çağrısı yaptı.

Ülkemiz koranavirüs Covid 19 ile mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Gazetemizin yazarı ve Sancaktepe Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Abdullah İnan, 15 Nisan Çarşamba günü yarın için sokağa çıkmayın çağrısı yaptı.

DÖRT NEDEN İLE ÇIKMAYIN

Yarın Çarşamba yarın sokağa çıkmayın çağrısı yapan Sancaktepe Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Abdullah İnan, “Dört neden ile sokağa çıkmayın. Birincisi, Koranavirüs Covid 19, ikincisi yarın hava 10 dereceye kadar soğuyacak ve hasta olmamak için evden çıkmayayın. Üçüncüsü olurda soğuktan etkilenip bir sağlık kuruluşuna gitmek zorunda kalınırsanız ve basit nedenler ile Covid 19 bize bulaşabilir diye çıkmayın”.

 UKRAYNA’DAN GELEN TEHLİKE

Dr. Abdullah İnan, “Dördüncü neden Ukrayna’da Çernobil etrafında bir orman yangını var. Bu nedenle havadaki radyo aktif durumu 15 kat fazla ölçülüyor. Yağmur bulutları gelip bizlere buluştırması nedeniyle. Millet olarak Cobvid 19 ile uğraşırken birde radyo aktif maddelerle uğraşmayalım. Hükûmetimizin hafta sonu iki günlük sokağa çıkma yasağına buz hafta içine bir gün taşımış olalım ve yarın evden çıkmayalım. Lütfen evde kalalım tedbirimizi alalım ve Allah izin ederse bahar ve yaz gelecek” ifadelerini kullandı.