Sancaktepe News GÜNDEM Sancaktepe News %Sancaktepe News

SON DAKİKA

İMAMOĞLU, ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI EKONOMİK ZORLUKLARA RAĞMEN!

Bu haber 16 Ocak 2021 - 15:39 'de eklendi ve 177 views kez görüntülendi.

İMAMOĞLU, ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI EKONOMİK ZORLUKLARA RAĞMEN!

İmamoğlu; Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2’nci TBM kazı çalışmalarını başlattı.

Sancaktepe Belediyesini yanında bulunan alanda yapılan tören ile Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2’nci TBM kazı çalışmaları başladı. 2017 yılı sonrasında resmi yazı ile yapım çalışmaları durdurulan hattın kazı başlama töreninde konuşan İmamoğlu, “Yılda 20 km’lik metroyu İstanbullulara açılmış bir şekilde kazandıran bir dönem olma arzusundayız. Bu dönemde İstanbul’un bugüne kadar elde ettiği yıllık metro dönemsel olarak neredeyse üç katıdır. İnşallah bunu da hep birlikte başaracağız diyen İmamoğlu, Çekmeköy ile Sancaktepe Şehir Hastanesi arasındaki hattın, 2023’ün başına hedeflenmesi çok kıymetli. Umarım açılışı birkaç ay öncesi olur” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nisan 2017 yılında yer teslimi yapılan fakat 2017 yılı sonrasında resmi yazı ile yapım çalışmalarının durdurulan Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2’nci TBM kazı çalışmalarını başlattığı törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İYİ Parti İBB Gurup Başkan Vekili İbrahim Özkan, CHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar, CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, İYİ Parti Sancaktepe Belediyesi Gurup Başkanı Halil Gülyaz, İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İBB İstaç A.Ş’de Başkan Danışmanı Alper Yeğin, Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyeleri, ile yüklenici firmaların yetkilileri hazır bulundu.

Göreve geldikleri günden bugüne, en titiz ve hassas oldukları konunun, metro hatları olduğunu dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Aslında 2017’de durdurulan bir metro hattındayız. Yani, tabiri caizse evet, belli bir metro hatları planlanmış; eksiklikleri, hataları olan hatlar var. Proje eksiklikleri, imalat hataları olan hatlar var. Göreve geldiğimiz andan itibaren, belki de en hassas, en titiz davrandığımız birinci konu nedir diye sorarsanız; gerçekten metro ulaşım hatlarının bir an önce bu eksikliklerinin giderildiği ve imalatlarının başlandığı bir sistemle yol yürümektir. Bu manada tüm çalışma arkadaşlarım, gerçekten yoğun bir çaba sarf ettiler. Buna aynı zamanda bu işleri yöneten yüklenici firmalar da eşlik ettiler. Onlarla birlikte bu zorlukları aşamaya çalışıyoruz. Proje grubundan, imalatını yapan firmalara varıncaya kadar; mühendisinden emekçisine kadar bir iş birliği ile bu sorunları aşmaya, bu süreçleri sağlıklı bir biçimde başlatmaya ve İstanbulluların önüne aldatılmayacakları takvimler koymaya çaba gösterdik. Bu konuda ifade ettiğimiz tarihler, gerçekten titiz düşünülmüş ve o hedeflere ulaşma noktasındaki bütün eksiklikler giderilerek ortaya konmuş hedef tarihlerdir.”

TÜRKİYE’SİNİN YAŞADIĞI EKONOMİK ZORLUKLARA RAĞMEN!

İmamoğlu, “Hızlıca finansmanın sağlanması noktasında girişimlerimiz oldu. Proje proje elde ettiğimiz finansmanlarımız oldu. En son yapmış olduğumuz tahvil ihracı, aslında, çok kayda değer çok kıymetli bir ekonomik başarıdır. Bugünün Türkiye’sinin yaşadığı ekonomik zorluklara rağmen, İstanbul’un itibarıyla beraber ele ettiğimiz bu finansmanla, hatlarımızı hızlı bir biçimde harekete geçmesini sağladık; önünü gören bir İstanbul kenti var ettik.”

ŞİMDİDEN SANCAKTEPE HALKINA MÜJDELEMEK İSTERİZ

İmamoğlu, “Bugün çok rahat konuşabiliyoruz bazı hususlarda. Özellikle planlama açısından şu kısmı da söylemek isterim: Dedik ki; evet, bütün hatlarımızı tamamlamak önemli, bunu için bir takvim koyalım; ama açabiliyorsak bölüm bölüm, bazı hatları hizmete geçirerek insanları rahatlatalım. Örneğin, burası için konuşursak; Çekmeköy ile Sancaktepe Şehir Hastanesi arasındaki hattın, 2023’ün başına hedeflenmesi çok kıymetli. Umarım birkaç ay öncesi olur. Daha hızlı olur. Niçin? Hem Şehir Hastanesi’nin olması hem Sancaktepe ile Çekmeköy’ü raylı sistemle bağlıyor olması kıymetli bir müjde. İnşallah tamamını da 2024’e planladığımız bu hattın, böylesi kısmi açılışını, şimdiden Sancaktepe halkına müjdelemek isteriz.” İfadelerini kullandı.