İBRAHİM ÖZKAN: CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU VE DAİM OLSUN - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İBRAHİM ÖZKAN: CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU VE DAİM OLSUN

Bu haber 06 Kasım 2023 - 10:17 'de eklendi ve 94 views kez görüntülendi.

İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle mesaj yayımladı.

 

İbrahim Özkan, “Mazlum milletlere örnek olmuş Türklerin gücünü yeniden hatırlatan, 100 yıllık gururdur, erdemdir Cumhuriyet. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı gün, asil bir milletin küllerinden yeniden doğuşudur Cumhuriyet.

 

Ortadoğu’da kan gözyaşı savaşlar sürerken biz bugün kuşlar gibi özgürsek Cumhuriyet sayesinde. Bilimde, kültürde, sanatta sporda eğitimde sağlıkta büyük başarılara imza atıyor, adımızı altın harflerle tarihe yazdırabiliyorsak, Ay Yıldızlı Al Bayrağımız göklerde gururla dalgalanıyorsa Cumhuriyet sayesinde. Kula kulluk etmiyorsak, fikrimiz de vicdanımız da hürse, cehalet bu topraklarda efendilik taslayamıyor, bilimde teknolojide gelişebiliyorsak özgürce Cumhuriyet sayesinde. Yurdun dört bir yanına okullar açılmış, çocuklarımız o okullarda kızlı erkekli okuyabiliyorsa Cumhuriyet sayesinde. Dalgalanıyorsa Ay Yıldızlı Al Bayrağımız hiç durmadan, damarlarımızdaki asil kanın farkındaysak ve bizlere vatan olmuşsa bu topraklar Cumhuriyet sayesinde.

 

Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutluyor, Türk milletinin gücüne inanan ve esaretten bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti kuran, başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyorum. Aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun. Andımız var; Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacak, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Ve her yıl daha da büyük bir coşkuyla kutlayacağız bu en büyük bayramımızı. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu ve daim olsun” ifadelerini kullandı.