İBB İSTAÇ DA KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMASI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İBB İSTAÇ DA KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMASI

Bu haber 03 Temmuz 2021 - 13:14 'de eklendi ve 114 views kez görüntülendi.

İBB İstaç, (İstanbul Çevre Yönetimi San. ve Tic.A.Ş)  Milli bayramlar arasında yer alan ve köklü bir geçmişe sahip olan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramını” her yıl olduğu gibi 1 Temmuz’da kutladı.

Devletin kendi limanlarına deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalığın altını çizen Kabotaj Bayramı kutlamasına, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof.Dr. Ayşen Erdinçler, Genel Müdür Aslan Değirmenci, İstaç Başkan Danışmanı Alper Yeğin,  İBB Deniz hizmetleri müdürü İlker Aslan, Yöneticiler ve Deniz hizmetler müdürlüğünde görevli çalışanları katılımıyla coşkuyla kutlandı.

KABOTAJ BAYRAMI 95 YAŞINDA

Ülkemizde ilk kez Kurtuluş savaşı sonrası 1926 yılında kutlanmaya başlanan Kabotaj Bayramı töreninde konuşan İstaç Başkan Danışmanı Alper Yeğin Bayramın önemine değindi. Yeğin  “Türk denizciliğinin bugünlere gelmesi açısından kabotaj kanununu 95 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışmaları sonucu yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile yabancı ülkelerin Türk deniz ticareti üzerindeki hâkimiyeti sona ermiş, karasularımıza ve limanlarımıza her türlü denizcilik faaliyetleri Türk bayrağı taşıyan gemilerle ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve firmalarıyla yerine getirilmeye başlanmıştır. Bu vesile ile dönümünde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.