GAYEMİZ NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

GAYEMİZ NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK!

Bu haber 24 Nisan 2021 - 16:52 'de eklendi ve 164 views kez görüntülendi.

GAYEMİZ NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK!

Dar’ul Erkam Dernek Başkanı Oktay Soran, “gayemiz Rabbini ve Kitabını bilen, milletini tanıyan ve kalbinde tüm bu değerlerini taşıyan bireyler yetiştirmek.

Toplumu daha iyi bir hale getirmek için ilk yapılması gerekenin ümmet olarak bir ve beraber olmak gerektiğini dile getiren Dar’ul Erkam Dernek Başkanı Oktay Soran, “taşın altına elimizi koymak, ilk etapta yapılacak en güzel şey olacaktır. Aradığımız kuvvet, milli ve manevi değerlerimizde saklı. Öncelikle onlara sahip çıkmalıyız. Rabbini ve Kitabını bilen, milletini tanıyan ve kalbinde tüm bu değerlerini taşıyan evlatlar yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

1983 yılında Erbakan Hocamız tarafından İsmail Ergün başkanlığında Dar’ul Erkam Derneğinin kurulduğunu dile getiren Dar’ul Erkam Dernek Başkanı Oktay Soran, “Nedim Urhan Hocamızın riyasetinde burs desteği ve insani yardım amacıyla Tahtakale esnaflarından müteşekkil bir heyet ile AKİLE teşkilatı olarak kuruldu. Dar’ul Erkam Derneği kurulduğu günden bugüne kadar derneğimizin ana gayesi bilgili, kültürlü, geleceğin ilim ve teknolojisine hâkim; aynı zamanda milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı nesiller yetiştirmek”.

GAYEMİZ NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK

Yenidoğan erkek yurdun da İslami ilimler alanında derslerin verildiğini dile getiren Oktay Soran, “öğrencilerimiz matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, coğrafya, tarih, İngilizce gibi okul derslerine devam ediyorlar. Hanım öğrencilerimiz için de Sakarya Akyazı’da bulunan Hanımlar İslami İlimler Akademisi’nde hizmet veriyoruz. Burada öğrencilerimiz bir yandan İslami ilimler alanında kendilerini geliştirirken bir yandan da hobi bahçesi, mutfak eğitimi, ebru sanatı, dikiş nakış gibi farklı alanlarda da yetkinlik kazanıyorlar. Evlatlarımızı her bakımdan donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin maddi sıkıntıları dert etmeksizin, sadece eğitimlerine odaklanmalarını istiyoruz. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite çağındaki eğitim gören evlatlarımıza; hayırseverlerimizin destekleriyle burs desteği sağlıyor, eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Gayemiz toplumumuza ve tüm dünyaya hayırlar getirecek nitelikli nesiller yetiştirmek”.

Dar’ul Erkam Derneği 365 gün boyunca hayırlı işlere imza atmayı hedeflediklerini dile getiren Oktay Soran, “Faaliyetlerimizin tümünde yardımlaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz. Ramazan’da ise bu durum tabii ki katlanıyor. Mübarek zamanlarda bir arada olmanın kıymeti gerçekten ayrı. Öğrencilerimiz Ramazan ayı boyunca ibadetlerini omuz omuza gerçekleştiriyorlar, dualarını birlikte ediyorlar. Hayırseverlerimiz de Ramazan ayında bizleri yalnız bırakmıyorlar. Fitre ve zekât yardımlarını, çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak için derneğimize iletiyorlar”.

Ramazan’ın Zenginin fakirin, tokun ise açın halinden anladığı bir ay olduğunu dile getiren Soran, “Yeniden birlik olmak, kırgınlıkları bir kenara bırakmak, halden anlamak, tebessüm etmek için bir fırsat sunuluyor bizlere. Gönüllerimizi Ramazan’a ve getirdiği sayısız güzelliklere açmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizin örselendiği, ahlakımızın yok edilmeye çalışıldığı bir düzlemdeyiz. Bu kriz her alanda insanlarımızı buhrana sürüklüyor. “Önce ahlak ve maneviyat” sloganını şiar edinerek toplumu yeniden diriltmek için neler yapabiliriz?”

Soran, “Bizlere dayatılan Batı özentiliği, popüler kültür öğeleri toplumumuzda bir yüzeysellik oluşturdu. Bu yüzeysellik öncelikle müsbet bir gelişme sanıldı. Altının bomboş olduğu ise sonradan fark edildi. Garip bir çağda yaşıyoruz ve ne yazık ki çağın genel geçer doğrularına aldanmaya meyilliyiz. Bu meyil toplumumuzu yalnızlaştırıyor, bireyde başlayan mutsuzluk topluma bir virüs gibi yayılıyor. Toplumumuzu daha iyi bir hale getirmek için ilk yapmamız gereken, ümmet olarak bir ve beraber olmak, yükü bir nebze olsun sırtlanmak ve taşın altına elimizi koymak; ilk etapta yapılacak, en güzel şey olacaktır”.

Oktay Soran, “Sonraki adımımız ise öze dönmek olmalıdır. Aradığımız kuvvet, milli ve manevi değerlerimizde saklı. Öncelikle onlara sahip çıkmalıyız. Rabbini ve Kitabını bilen, milletini tanıyan ve kalbinde tüm bu değerlerini taşıyan bireyler, toplumumuzun gelişiminin anahtarı olacak. Hem bizler böyle bireyler olmak için çaba göstermeliyiz hem de evlatlarımızı bu şuurda yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.