FESTİVALDE VATANDAŞLAR HAMSİYE DOYDU - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

FESTİVALDE VATANDAŞLAR HAMSİYE DOYDU

Bu haber 20 Şubat 2022 - 23:49 'de eklendi ve 123 views kez görüntülendi.

FESTİVALDE VATANDAŞLAR HAMSİYE DOYDU

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Trabzonlular Derneği 4. Hamsi Festivali’nde, tonlarca hamsi dağıttı.

Sancaktepede geleneksel hale gelem Sancaktepe Hamsi Festivalinin 4. Samandıra saat kulesi meydanında yapıldı. Trabzon yöresel sanatçılarının sahne aldığı ve Yenidoğan Mahalle Muhtarı Halil Feyzullah Berberin sunuculuğunu yaptığı Hamsi Festivali’nde, tonlarca hamsi dağıtıldı.

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Trabzonlular Derneğinin Samandıra Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlenen festivale, Trabzonlular Derneği Başkanı Atilla Çebi, CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, MHP Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Ayyıldız, Nurettin Buyruk, Gökhan Erdoğan ve Nazım Çiftçi, Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İBB İYİ parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, MHP İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, ilçe Muhtarları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzonlular Derneği Başkanı Atilla Çebi, “Öncellikle ‘Hoş geldiniz’ demek istiyorum. Sancaktepe Belediyesiyle ortaklaşa düzenlediğimiz hamsi festivalinin 4’üncüsünü yapıyoruz. 2 yıldan beri pandemiden dolayı ciddi sıkıntılar yaşadık. Pandemiden dolayı evlere tıkandık. İnsanlar ciddi anlamda bunaldı diye düşünüyorum. Burada güzel bir gün geçirmelerini temenni ediyorum. Hamsi ikramımız aslında işin bahanesi, birlikte olmak en büyük dileğimiz” ifadelerini kullandı.

Festivale katılan vatandaşlar, hamsi ikramının ardından horon ve Trabzon’un diğer yöresel oyunları ile eğlenceli vakit geçirdi. Yörenin sevilen sanatçılarından Zeynep Birici ve Onay Şahin de verdiği konserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.