EVDE KAL “SANCAKTEPE” - Sancaktepe News %Sancaktepe News

SON DAKİKA

EVDE KAL “SANCAKTEPE”

Bu haber 29 Mart 2020 - 21:30 'de eklendi ve 109 views kez görüntülendi.

Çakıroğlu, kendinizi, ailenizi ve sevdiklerinizi korumak için lütfen Evde Kal Sancaktepe

Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Evde Kal Sancaktepe” çağrısı yaptı. (Covid-19) Koranavirüs mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar da bulunan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Kendinizi, Ailenizi ve sevdiklerinizi korumak için lütfen “Evde Kal Sancaktepe” birlikte başaracağız diyen Çakıroğlu şöyle devam etti.

SANCAKTEPE KAYMAKAMI ADNAN ÇAKIROĞLU

Kaymakam Adnan Çakıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada “Baharı karşıladığımız bugünlerde aynı zamanda Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Ülkemizde bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, olmak üzere bakanlıklarımız, İstanbul valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca sürekli tedbirler alınmakta ve siz kıymetli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.


Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’mızın açıkladığı 14 Kural’a kesinlikle uyulması, kişisel hijyen tedbirlerine dikkat edilmesi ve zorunlu ihtiyaçlar dışında evlerden dışarı çıkılmaması gerekmektedir.


Koronavirüs’ün yayılmasını önlemek, kendimizin, yakınlarımızın ve toplumun sağlığını koruyabilmek için İçişleri Bakanlığımızın 21.03.2020 tarih ve 5762 sayılı genelgesiyle 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın evden dışarı çıkmaları yasaklanmıştır.


İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için Kaymakamlığımız bünyesinde Sancaktepe Vefa Grubu oluşturulmuştur. 


İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşlarımız Sancaktepe Vefa Grubu tarafından ziyaret edilerek, ihtiyaçları karşılanmaktadır.


Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, Kaymakamlığımızın “Vefa İletişim Merkezi’ne” ulaşmak için 112, 155 veya 156’yı aramaları yeterli olacaktır.  


Kendini, Aile ve sevdiklerini korumak için lütfen evde kal Türkiye evde kal Sancaktepe. Birlikte başaracağız. Destek ve anlayışınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.