EKREM İMAMOĞLU; DURDURULAN METRO HATTI YOK -Sancaktepe News

SON DAKİKA

EKREM İMAMOĞLU; DURDURULAN METRO HATTI YOK

Bu haber 07 Haziran 2021 - 20:42 'de eklendi ve 135 views kez görüntülendi.

EKREM İMAMOĞLU; DURDURULAN METRO HATTI YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe’de yapımı devam eden Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu şantiyesini ziyaret etti.

İmamoğlu, gündemdeki “İBB, metro hattını durdurdu” şeklinde söylemlerle Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tarafından manipüle edilen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro hattı hakkındaki çalışmalar hakkında ilk ağızdan net bilgiler verdi. Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattındaki doldurma işlemleri için kredi kullanım izninin verilmediğini ve bu süreçte çevrede bir felaket olmaması adına istasyon inşasının doldurulduğunun altını çizen Başkan İmamoğlu şunları söyledi.

İMAMOĞLU; “GEÇİCİ OLARAK DOLDURDUK. HÜKÜMET KREDİYİ ONAYLASIN BİR AYDA AÇARIZ”

“Biz, bu konularda sürekli şeffaf ve paylaşımcı olmaya çalıştık. Olası İstanbul depreminde oluşturduğu büyük risk açısından burayı doldurmamız lazımdı. Dolduğumuz yerleri, yarın kredi bulduğumuzda açmamız 1 ay sürer. Bizim proje onay çabalarımız devam edecek. Kredi bulma çabalarımız devam edecek; aynı diğer yerlerdeki gibi. Bulduğumuz anda, açmamız 1 ay. Onun için, yani bugün feryat figan bağıranlar, siyasetin en çirkinini yapıyorlar. Bir de kendini ispat etmek isteyenler var; siyaseten seçilmiş arkadaşlar. Onlara da üzüntüyle bakıyorum. Keşke bizi arasalar, bilgi alsınlar. Yani biz, telefonun ucundayız her konuda. Gelsinler bizden sunum istesinler ya da arkadaşlara gitsinler sunum versinler; ama öğrenmek isteyene. Ona yapacak bir şey yok.”

“SANCAKTEPE VE ÇEKMEKÖY BELEDİYELERİ İLE BİLGİ PAYLAŞTIK”

“Ortalığı yangın yerine çevirmenin ve yanlış algı yaratmanın anlamı yok“ diyen İmamoğlu, “Bu konulardaki zorlukları hem Çekmeköy Belediyesi hem Sancaktepe Belediyesi ile toplantılarda paylaştık. O toplantılarda, bu işin sıkıntılarını dile getirirken, aynı zaman da katkı talep ettik. Dedik ki; ‘Bakın, bunların kredilenmesi, bir yatırım onayının çıkması, ardından kredilendirme sürecine katkılarımız, bizim yolculuğumuza hız verecektir.’ Günün sonunda yapılan işlem de şu var: Biz, Çekmeköy- Sultanbeyli hattının, Taşbeyli-Yenidoğan’a giden kolunun dışındaki bölümüne kredi bulduk. Çünkü buranın yatırım onayı vardı. Yenidoğan ve Taşdelen’lilere seslenelim ki; Sarıgazi’den başlayan bu hattın, yatırım planına alınmasıyla ilgili hükümetin vereceği karar hem 2017’de reddedilmiş hem 2019’da reddedilmiş.  Yani iki kez reddedilmiş. Bizim talep etmemize rağmen bir daha reddedilmiş. Dolayısıyla, bu onay çıkmayınca, bizim buraya kredi alma şansımız yok.” yaptığı açıklamalarının ardından İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ilçeden ayrıldı.