ÇETELERİN VE SUÇ ÖZGÜTLERİNİN LÜX ARAÇLARI POLİS ARACI OLDU - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÇETELERİN VE SUÇ ÖZGÜTLERİNİN LÜX ARAÇLARI POLİS ARACI OLDU

Bu haber 29 Aralık 2023 - 8:54 'de eklendi ve 97 views kez görüntülendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik operasyonlarda el konulan araçları İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne tahsis etti.

Atatürk Havalimanı’nda incelenen lüks araçları İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’la birlikte inceledi.

Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Yerlikaya ilk günden itibaren Türkiye’nin huzuru için çalıştıklarını belirtti. Yerlikaya, “Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacak” dedi.

Bakan Ali Yerlikaya sözlerine, “Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi. Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacaktır. Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun” devam etti.

LÜX ARAÇLAR İSTANBUL MEYDANLARINDA

Polisler lüks araçlarıyla İstanbul’da devriyeye başladı. Taksim Meydanı’ndaki Bentley ve Sultanahmet’teki Mercedes marka ekip otoları, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Comanchero Silahlı Suç Örgütüne (Avustralya Grubu) yönelik örgüt lideri Hakan Ayık ile yönetici ve üyelerden oluşan toplam 42 şüpheli kişiye işlem yapıldı. Çeteden el konulan Skoda, 2021 model 2 BMW motosiklet, Harley Davidson motosiklet, 3 Volvo, 2 Mercedes-Benz, Land Rover, Audi, Porsche, Nissan, Volkswagen emniyet hizmetine verildi.