ÇANAKKALE ZAFERİ SANCAKTEPE'DE TÖRENLERLE ANILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÇANAKKALE ZAFERİ SANCAKTEPE’DE TÖRENLERLE ANILDI

Bu haber 19 Mart 2022 - 11:23 'de eklendi ve 91 views kez görüntülendi.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Sancaktepe’de gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kullandı.

1915’ de Çanakkale’de emperyalist güçlere geçit vermeyen Türk askerlerinin yazdığı destan olan 18 Mart Çanakkale Zaferi anmaları ilk olarak Sancaktepe Atatürk anıtına çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunum töreni sona erdi.

Çelenk sunum törenine; Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Alb. Özcan Kolat, Belediye Başkan V. Av. Ümit Şahin ve İlçe Protokolü katıldı.

Ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ nin 107. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Alb. Özcan Kolat, Belediye Başkan V. Av. Ümit Şahin ve İlçe Protokolü İlçemizde bulunan Şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Şehit kabirlerinin ziyaretinde, Kaymakam Ahmet Karakaya ve İlçe Protokolü Samandıra mezarlığında şehitler için okunan Kur’an tilaveti ve ardından yapılan dualara iştirak etti.

Şehit mezarlarına karafil bırakan Kaymakam Ahmet Karakaya, bir süre şehit aileleriyle de sohbet etti.

Ziyaretler İlçe Müftüsü Muammer Turan tarafından yapılan toplu dua ile sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’mizin 107. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında son olarak Sancaktepe Aziz Bayraktar İHL Uygulama Camiinde Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu.