ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ 108. YILINDA ANILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ 108. YILINDA ANILDI

Sancaktepede Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılında Çanakkale şehitleri gün boyu düzenlenen programlar ile anıldı.

Bu haber 26 Mart 2023 - 15:00 'de eklendi ve 78 views kez görüntülendi.

Sancaktepede Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılında Çanakkale şehitleri gün boyu düzenlenen programlar ile anıldı.

18 Mart Cumartesi sabahı Sancaktepe Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Çiftçi, Sancaktepe Garnizon Komutanı Albay Ahmet Duran Teker, Siyasi Parti ve STK temsilcileri çelenk sunumu yaptı. Çanakkale Şehitlerini anma programları tiyatro gösterisi, şehit mezarları ziyareti, gazi ve şehit ailelerine yemek ve mevlidi şerif okutuldu.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam askere rast gelinmemiştir.” sözünde ifade ettiği gibi iman ve cesaretle yazdığınız destanı sonsuza dek yaşatmak andımızdır. Mübarek vatan toprağında, can verdiğiniz nazlı hilalin gölgesinde müsterih olunuz ki emanetinizi canımızdan aziz bilerek yaşıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferimizin 108. Yıldönümünü tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yad ediyoruz” İfadelerini kullandı.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya İlçe protokolü Atatürk anıtına çelenk sunumu töreni ardından protokol Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 18 Mart Çanakkale Zaferini anlatan Çanakkale tiyatro gösterimini izledi. Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitlerin aziz ruhu için Sancaktepe Hz. Ebubekir Sıddık Camiinde Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif ve duaların ardından Samandıra Motto Rastaurantta şehit aileleri onuruna yemek düzenlendi.