AYDIN, 128 MİLYAR DOLAR NEREDE DİYE SORDU - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

AYDIN, 128 MİLYAR DOLAR NEREDE DİYE SORDU

Bu haber 24 Nisan 2021 - 16:19 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

AYDIN, 128 MİLYAR DOLAR NEREDE DİYE SORDU

“128 milyar dolar nerede” yazılı pankartlar GENEL MERKEZİN talimatıyla asılmıştır.

Merkez Bankasının kendi internet verilerinde dolar rezervinin eksiye (-) düştüğüne dair bilgiler paylaşılmıştır. 4 ayı aşkın süredir Milletvekillerimiz, Genel Başkanımız, Merkez Bankası rezervlerinde olması gereken ancak ne olduğu nereye gittiği söylenilmeyen “128 milyar dolara” ne olduğunu sormuşlar ancak devleti yöneten iktidarın herhangi bir yetkilisinden şu ana kadar bu hususta bir açıklama yapılmamıştır. Ne olduğu, nerede olduğu bilinmeyen, ne olduğu hususunda açıklama yapılmayan “128 milyar dolar” hem devletimizin hem de milletimizin parasıdır.

https://www.facebook.com/muharremaydinchp/videos/10224294132917478

Siyasi Partiler Kanununda da belirtildiği üzere “Siyasi Partiler” Demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olup, Milletimiz, bize, kendisi adına haklarını korumamız, milletin kasasındaki paranın akıbetini sormamız ve iktidarı denetlememiz için oy vermiş, Ana Muhalefet Partisi olarak bizleri görevlendirmiştir.

Bu ülkede yaşayan bu ülkeye vergi veren her yurttaş gibi Ana muhalefet partisi       il – ilçe örgütleri olarak, merkez bankasında kaybolan “128 milyar doların” nerede olduğunu sormak bizlerin hem ANAYASAL hakkı, hem sorumluluğu hem de görevidir. Siyasi iktidarın ise bu sorunun cevabını vermek siyasi sorumluluğunun gereği olduğu gibi ayrıca görevidir.

Anayasamız ile güvence altına alınan ifade özgürlüğümüz, kanuna aykırı yazılı ve sözlü emirlerle çiğnenmiştir. Bu ülkenin savcıları, Anayasaya aykırı talimatlar vererek, bizlerin temel hak ve özgürlüklerini kısıtlamışlar, ifadesinde hiçbir suç unsuru bulunmayan ilçe örgütlerimizce asılmış pankartları kolluk güçleri ile söktürerek, Ana Muhalefet Partisi temsilcisi ilçe örgütümüzün, ifade özgürlüğü hakkını engellemişlerdir. Ayrıca yasalarla korunan “siyasi parti faaliyetlerini yürütme hakkı” alenen kısıtlanmıştır.

“128 milyar dolar nerede” yazılı pankarttaki herhangi bir sözcük veya görsel iddia edildiği üzere Cumhurbaşkanına hakarete yönelik hiçbir suç unsuru içermemektedir. Hakaret suçunun maddi unsuru ve “genel kast” olan manevi unsur gerçekleşmemiş, suçun tanımında kendini bulan “ bir kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde” bir fiil veya olgu isnadı olmadığı gibi, sövmek gibi bir eylemle onur, şeref ve saygınlığa saldırı yoktur.

Bizler bir vatandaş olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanları, il yönetimi ve merkez yürütme kurulu olarak “128 milyar dolar nerede?” sorusunu, Vatandaşın ve ülkemizin refahı için, çocuklarımızın geleceği için sormayı, kendimize hak ve yükümlülük olarak görüyoruz. Hem üstlenmiş olduğumuz ilçe başkanlığı görevi nedeniyle hem de bir vatandaş olarak bu soruyu sormak zorundayız.

Yeni sistemde sorumuzun muhatabı, yürütmenin de başı sıfatı ile Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Külliye bir bütün olarak Cumhurbaşkanlığı makamını temsil ediyor. Devleti yöneten iktidar ve dolayısıyla iktidarın temsilcisi Cumhurbaşkanlığı makamıdır.

Bu durum karşısında ister Maliye Bakanı, İster Cumhurbaşkanının kendisi, İster Cumhurbaşkanı Yardımcılarından herhangi biri, isterse Ekonomi Bakanı, kim cevaplarsa cevaplasın, biz sorumuzun cevabının verilmesini istiyoruz.