AİLE BAKANI GÖKTAŞ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİNDEYDİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

AİLE BAKANI GÖKTAŞ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİNDEYDİ

Bu haber 08 Ocak 2024 - 16:02 'de eklendi ve 142 views kez görüntülendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni’ne katıldı

Kars Sarıkamış’ta 109 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik çeşitli etkinliklerle anılırken bir program da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş önderliğinde düzenlendi.

Kars merkez ve Sarıkamış ilçesinden otobüslerle zirveye ulaşan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek toplanma alanına ulaştı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi, dua ettikten sonra Ay-Yıldızlı Tören Alanı’na doğru yürüyüşe geçti.

YEMEN’DE ÇANAKKALE’DEGELİBOLU’DA VE SARIKAMIŞ’TA YATAN BÜTÜN ŞEHİTLER BİZİM KAHRAMANLARIMIZDIR

Programda konuşan Bakan Göktaş, “109 yıl önce burada vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüğünü belirterek, “Atalarımızın bize miras bıraktığı bu vatanı korumak ve gelecek nesillere teslim etmek görevimiz. Onların gösterdiği cesaret ve fedakârlıkların hatırasını yaşatmak en büyük sorumluluğumuz.” dedi

Bakan Göktaş, Sarıkamış Harekatı’nın 109. yılı anma etkinlikleri kapsamında, “Bu toprakta izin var” temasıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı. Göktaş, yürüyüşün ardından Ay Yıldızlı Tören Alanı’nda Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni’nde yaptığı konuşmada, bu toprakların kahramanlıklarının şahidinin yine bu topraklar olduğunu belirtti.

Bakan Göktaş, “Hangi taşı yerinden oynatsanız ardında bir destan yatar. Yemen’de susuzluğa direnen Mehmetçiklerin kahramanlığına yalın sıcak şahittir. Çanakkale’de mermilere göğüs geren kahramanların şahidi Gelibolu’nun sert rüzgarlarıdır. İşte şimdi şahidimiz, Sarıkamış’ta, Allahuekber Dağları’nda yağan kardır.” dedi.

Sarıkamış Harekatı’nın önemini vurgulayan Göktaş, şöyle devam etti:

“Ecdadımız 109 yıl önce burada vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüler. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu vatanı korumak ve gelecek nesillere teslim etmek görevimiz. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlıkların hatırasını yaşatmak en büyük sorumluluğumuz. Bu sorumluluğun büyük bir payı da ne mutlu ki bakanlık olarak bizim sorumluluğumuzda. Kahramanlarımızın emanetlerine yönelik faaliyetlerimizi Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütüyoruz. Bakanlık olarak biliyoruz ki, şehit yakınları ve gazilerimiz bizim ailemizin bir parçası. Onların huzurlu bir hayat yaşamaları için her türlü destekleri sürdürüyoruz.”