Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ŞEYMA DÖĞÜCÜ’DEN BÜYÜK VE KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE MÜJDE

Bu haber 31 Mart 2022 - 22:41 'de eklendi ve 141 views kez görüntülendi.

Paşaköy Mahallesinde yapılan Halk Toplantısında Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaltepe’li büyük ve küçük baş hayvan yetiştiricilerine müjde verdi.

Sancaktepe Kaymakamlığı ile Sancaktepe Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile 4.500 ün üzerinde büyükbaş hayvanların yeni doğan buzağılarının ve küçükbaş hayvanların yeni doğan kuzu ve oğlaklarının kayıt altına alınması ve kimliklendirme için küpeleme çalışması 2024 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere protokol imzalandı.

İlçemizin Paşaköy Mahallesinde Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya başkanlığında, Sancaktepe Belediye Başkanı Ev. Şeyma Döğücü ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla “Halk Toplantısı” yapıldı. Kaymakam Karakaya ve Belediye Başkanı Döğücü, halkın talep ve isteklerini dinleyerek; çözümlerin üretilmesi için gerekli talimatları verdiği Halk Toplantısı sonunda Sancaktepe Kaymakamlığı ile Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, “Ücretsiz Aşı ile Kulak Küpesi Temini ve Uygulaması Protokolü” imzalandı.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya Başkanlığında, Sancaktepe Belediye Başkanı Ev. Şeyma Döğücü’nün katıldığı Paşaköy Mahallesinde yapılan Halk Toplantısına Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanı Tugay Akpınar, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Ercan Kader, Gökhan Erdoğan, Nurettin Buyruk, Dr. Eyüp Salih Elmas, Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan, sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, Zabıta Müdürü Şahin İnce, Muhtarlık İşleri Müdürü İsmail Güneş, AK Parti Sancaktepe kadın Kolları İlçe Başkanı Sefanur Akça, Paşaköy Mahalle Muhtarı Şaban Korkut ve Paşaköy halkı katıldı.  

Paşaköy Mahallesinde çiftçiler tarafından 1.290 adet büyükbaş ve 2.925 adet küçükbaş hayvanın yanında yaklaşık 50 adet kedi ve 300 adet köpek için Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün imzaladığı protokol ile hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele programı kapsamında ücretsiz aşı ile kulak küpesi temini ve uygulanması protokolü 4.500 ün üzerinde büyük, küçük baş hayvan olmak üzere kedi ve köpeklerin aşılanması için protokol imzalandı.

 2024 yılının sonuna kadar geçerli olmak üzere Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya başkanlığında, Sancaktepe Belediye Başkanı Ev. Şeyma Döğücü ve Sancaktepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen tarafından imzalanan protokolde Büyükbaş hayvanlara yönelik olarak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere 6 ayda bir Şap Aşısı, Büyükbaş hayvanlara yönelik olarak Brusella (S-19) aşısı, Büyükbaş hayvanlara yönelik olarak LSD (Çiçek) aşısı, Küçükbaş hayvanlara yönelik olarak Brusella (Rev-1) aşısı, Küçükbaş hayvanlara yönelik olarak PPR (Veba) aşısı ve Kedi ve köpeklere yönelik olarak Kuduz aşısı olmak üzere 6 (altı) adet programlı aşılama çalışması yapılacak. Ayrıca Büyükbaş hayvanların yeni doğan buzağılarının ve küçükbaş hayvanların yeni doğan kuzu ve oğlaklarının kayıt altına alınması ve kimliklendirme için küpeleme çalışması yıl boyunca yapılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında Ücretsiz Aşı ve Küpe Temini ve Uygulanması Protokolü hükümleri doğrultusunda gönüllü belediyeler ile Protokolde belirtilen faaliyetlerin yürütülmesini için yerel düzeyde iş birliği çalışmaları yapılması için İş birliği Protokolü Kaymakam Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen tarafından imzalandı.

Paşaköy Mahallesinde yapılan Halk Toplantısında Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Belediye Başkanı Ev. Şeyma Döğücü, halkın taleplerini belediye başkan yardımcıları ve birim kurum müdürlerine çözüm noktasında talimatlarını vererek sona erdi.