ÖZTÜRK; VERİLEN SÖZLER TUTULMADI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÖZTÜRK; VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Bu haber 14 Ocak 2021 - 20:54 'de eklendi ve 216 views kez görüntülendi.

ÖZTÜRK; VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, 2020 yılı değerlendirmesi avrupa yakası escort yaptı.

Sancaktepe Belediyesine 2020 yılında Covid-19 da temizlik ve dezenfektan çalışmaları için teşekkür ederken, belediyenin borcu olduğu dönemde Demokrasi Caddesi’ne yapılan masraf gerekli mi? 430 milyon TL bütçenin, 220 milyon maaşa nasıl ayrıldı? Belediyede kaç tane Sancaktepe’li yönetici var? Sorularını soran İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “İlk günkü ifade ettiğimiz gibi Sancaktepe için yapılan tüm çalıştırmaları takdir edeceğimiz gibi verilen sözlerin de takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=jiqzTle4zmY

Sancaktepe Belediyesinin 2020 yılı değerlendirmesini yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk’e İYİ Parti Sancaktepe Yüksek İstişare Başkanı Bahattin Arıcı, İYİ Parti İstanbul İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özkan ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Recep Türk hazır bulundu.

2021 yılının 2020 yılın da yaşanan sıkıntıları unutturmasını temenni eden İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “2021 yılı ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. 2019 seçimlerinde vaat edilenlerin yapılanlar ve yapılmayanları masaya yatıracağız ve yapılanları alkışlayacağız, yapılmayanları da eleştireceğiz demiştik. Sancaktepe Belediyemizin salgınlarla alakalı olarak Covid-19 da temizlik çalışmaları, ilçemizin muhtelif yerlerine dezenfektan çalışmaları, sosyal destek kartı ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza dağıtmasına devem edildiği için belediyemize teşekkür ediyoruz”

 SADECE AÇILDI

Belediyenin Pandemi sürecinde yaklaşık 17 bin aileye erzak yardımında bulunduğunu dile getiren İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “seçimde her mahalleye kreş sözünün sadece 1 adet kreşi yapıldı. Yapılan kreş eski belediye başkanımızın konutu. Sarıgazi bölgesinde bulunan iletişim ofisi sadece açıldı. Atıl bir şekilde bekliyor. Demokrasi Caddesi’nde yapılan çalışma şu dönemde gerekli miydi? Pandemi süreci ve belediyemizi yüklü miktarda borcu olduğu dönemde Yapılan bu yatırım 3 milyon TL, başka tarafa harcanamaz mıydı?” Akpınar Mahallesi’ne yapılan çeşme hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırıldı. Kendisine de buradan teşekkür ediyoruz”

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Yaşanılan bir Sancaktepe için hiçbir adım atılmadığını dile getiren Sezgin Öztürk, “Atatürk Caddesi’ne tramvay yolu yapılacaktı. Şu anda herhangi bir çalışma yok. Sancaktepe Belediyesi’nin bu yıl ki bütçesi 430 milyon TL olarak açıklandı. Maaş bütçesi 220 milyon olarak açıklandı. 430 milyon bütçenin içerisinde sadece personele verilecek olan maaş 220 milyon TL. Bütçenin yüzde 50’sini aşıyor. Seçimde Üniversite sözü verilmişti. Ama görüyoruz ki verilen söz unutuldu. Sancaktepe Ünı̇versı̇tesı̇ iptal edildi. 22 yeni okul sözü verilmişti ve şu ana kadar bir okul dahi yapılmadı. Damatris Sarayı restore edilecekti hala hiçbir çalışma yok. Çamlık bölgesi, Hilal Mahallesi tapu sorunları hala çözülmedi. Kapalı otopark, Sarıgazi Kent Meydanı ve alt geçitleri ile ilgili herhangi bir adım atılmadı”.

İDAREDE KAÇ SANCAKTEPE’Lİ VAR?

Sancaktepe’li yönetimde kaç tane vatandaşımız var. Belediye temizlik, güvenlik, park ve bahçelerde Sancaktepe’li vatandaşlarımız alınırken, müdür, şef, başkan yardımcıları koltuklarına dışarıdan gelenlere neden görev verilmemektedir? Kadınlara istihdamda öncelik sağlanacak diyerek vaatte bulunanlar nedense, Başkan yardımcılıkların da kadın yöneticilere neden yer vermemiştir? İlk günkü ifade ettiğimiz gibi Sancaktepe için yapılan tüm çalıştırmaları takdir edeceğimiz gibi verilen sözlerin de takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKA FİRMA YOK MU?

Sancaktepe Belediyesinin 3.2 milyon TL’lik Bayrak ihalesine değinen İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özkan, “Sancaktepede tekstilci, küçük esnaf gibi firmalara bayrak işleri verilebilirdi. Bu işte 100 bin liralık, 50 bin liralık, 200 bin liralık herkesin yapabileceği şekilde verilebilirdi. Muhtemelen sadece bayrak değil, orada flamalar ya da işte billboardlara yapıştırılan pankartlar da olabilir. Bunları hep bir firma yapıyor. Yani bunu sadece bu firma mı yapabilir? Ya da başka yapan, Sancaktepe bir firma yok mu? Bu ihale sadece birilerine veriliyor? merkezi hükümetin yaptığı genelde de yapılıyor” dedi.

İLÇEMİZİN TARİHİ DEĞERİ VAR

Sancaktepe’nin Samandıra meydanında Damatris Sarayı gibi bir değeri olduğunu dile getiren Ali Özkan, “Bu saraylar özellikle Bizans’ın yazlık sarayları. Burada böyle bir değer varken şehri markalaştırmak, kenti markalaştırmak gibi bir hamle yapılması gerekirken böyle bir hamle yok. Damatris gibi ortada bir yapı var. Bu çok güzel değerlendirilebilir. Özellikle de Bizans döneminde İstanbul’a giriş kapısını açmış Abdurrahmangazi burada. Türbesinin yerini bilen yok. Bu değerlerimizi biz sağlanmadıkça halka, topluma bir değer kazandıramayız” ifadelerini kullandı.