İSHAK SARI, TATİLCİLER İÇİN "TATİL DEĞİL ÖNLEM!" -Sancaktepe News

SON DAKİKA

İSHAK SARI, TATİLCİLER İÇİN “TATİL DEĞİL ÖNLEM!”

Bu haber 29 Mart 2020 - 22:40 'de eklendi ve 84 views kez görüntülendi.

Sakarya Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ilçesinde bulunan yazlıkçılara “zaman tatil zamanı değil, sağlığınız için, sevdikleriniz için lütfen evinde kal” dedi.

Cin’de başlayıp tüm Dünya’nın mücadele ettiği Koranavirüs (Covid-19) nedeniyle 65 yaş üstü yaşlılar için sokağa çıkma yasağının yanında okulların tatil olması nedeniyle İstanbullu yazlıkçıların akın ettiği Sakarya Karasu İlçe Belediye başkanı İshak Sarı, Karasu’da yazlığı olan tatilcilere uyarıda bulunarak, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz, ilçemizde bulunan tüm yazlıkçı misafirlerimizin Sağlığınız için, sevdikleriniz ve güvenliğiniz için lütfen evinizde kalın” dedi.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu’da salgının yayılmaması amacıyla alınan tedbirleri anlattı ve özellikle Karasu’da yazlığı olan vatandaşlara seslendi.

“TATİL DEĞİL ÖNLEM”

16 Mart günü okulların tatil edilmesiyle birlikte özellikle yazlıkçı vatandaşların tatil moduna girdiğini ve Karasu’da ciddi bir nüfus artışı yaşanmaya başladığını ifade eden Başkan İshak Sarı şunları söyledi; “Okullar tatil olduktan sonra ilçemizde yazlığı olan vatandaşlarımızda deniz kenarlarına veya tatile gitmek gibi bir algı oluştu. Yaptığımız tespitlere göre, İlçemizde 16 Mart gününden sonra ciddi bir nüfus artışı yaşıyor. Buradan, Karasu’da yazlığı olan ve ilçemize gelmek isteyen bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, lütfen evinizde kalın. Bu bir tatil değil önlemdir. Yazlıkçı vatandaşlarımız için özellikle belirtmek isterim ki, İlçemizin sağlık hizmetleri şuan ki nüfus yapımıza göre oluşturulmuştur. Yaşadığımız nüfus artışıyla olası üzücü bir durum yaşamamız halinde sağlık hizmetlerimiz yetersiz kalabilir. Bir de yazlıkçıların İlçemize gelmesiyle daha yetersiz durum ortaya çıkarabilir. Herkes bu dönemde kendi evinde kalmalı ve sağlığı için önlemlerini almalıdır. Uyarılarımız bir kısıtlama değil, önemli bir temennidir” ifadelerine yer verdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Karasu’da da sıkı önlemler alınmaya başlandığını açıklayan Belediye Başkanı İshak Sarı; “Şu anda öncelikli gündemimiz halk sağlığı. Tüm vatandaşlarımızla birlikte Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgelere ve aldığı kararlara uymakla mükellefiz. İlçe Kaymakamlığımız öncülüğünde, İlçe Hıfzısıhha Kurulu toplantılarında alınan kararları vatandaşımıza tek tek duyuruyoruz ve gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Salgındaki önceliğimiz kişisel hijyen ve farkındalık. Bu iki başlık halk sağlığının korunmasında önemli unsurlarımızdandır. Tabi ki bir diğer önlemimiz ise kalabalık yerlere mümkün mertebe girilmemesidir” dedi.

“HER AKŞAM TOPLANTI”

Karasu Belediyesi’nin aldığı önlemleri ve salgına karşı başlattığı seferberliği anlatan Başkan Sarı, Karasu Belediyesi bünyesinde bir koordinasyon kurulu oluşturulduğunu ve yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Yardımcıları önderliğinde her akşam toplantı düzenlendiğini belirtti. Başkan Sarı; “Başkan Yardımcılarımız önderliğinde bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Acil yapılacak hizmetlerimizi burada karara bağlayıp ivedi bir şekilde hayata geçiriyoruz. Başkan Yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimiz, tablonun kötüye gitmesini de göz önüne alarak halkımızı bu salgından korumak amacıyla çalışma ve araştırma içinde olmaya devam edecekler” diye konuştu.

“32 KİŞİLİK EKİP”

Karasu genelinde dezenfeksiyon çalışmalarının Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan 32 kişilik bir ekip tarafından titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Sarı; “Korona Virüs önlemleri için sahada çalışan personellerimiz için gerekli kıyafet ve dezenfekte malzemelerini temin ettik. Gerektiği kadar da satın almaya devam edeceğiz. Bu konuda kesinlikle hiçbir bütçe kısıtlamasına gitmeyeceğiz. Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz bir taraftan vatandaşlarımıza bilgilendirme yaparken diğer taraftan da evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlarımızın yardımına ulaşıyorlar. Destek Hizmetler müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları alanlarda gerekli dezenfekte çalışmalarını sürdürüyorlar. Temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz ise her gün farklı bir caddeyi köpüklü sularla yıkayarak ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Gün sonunda koordinasyon kurulumuz tarafından, yapılacak çalışmalar belirleniyor ve ekiplerimiz bu çerçevede hizmetlerini sürdürüyorlar” dedi.

SAKARYA KARASU SAHİL

“BU GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ”

“Elbet bu zorlu günlerde geçecek ve bu boş sokaklar yeniden hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle şenlenecek” diyen Başkan Sarı; “Değerli vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, mecburi durumlar olmadığı sürece evlerimizde duralım, kişisel hijyen kurallarına uyalım ve kalabalık alanlardan mümkün mertebe uzak kalmaya çalışalım. Elbet bu zorlu günlerde geçecek ve bu boş sokaklar yeniden Karasulu hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle şenlenecektir” ifadelerine yer verdi.