DAĞIDIR; İMAMOĞLU’NDAN UMUTLUYUZ! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

DAĞIDIR; İMAMOĞLU’NDAN UMUTLUYUZ!

Bu haber 22 Ekim 2020 - 18:52 'de eklendi ve 210 views kez görüntülendi.

DAĞIDIR; İMAMOĞLU’NDAN UMUTLUYUZ!

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk, Siyasi Parti, STK, Kamu kurum ziyaretleri kapsamında Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür ve Tanıtım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Siyasi Parti, STK, Kamu kurum ziyaretleri kapsamında Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür ve Tanıtım Derneği Genel Başkanı Sakine Taşlıçukur Dağıdır’ı ziyaret eden Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halit Soytürk, dernek çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette Gazetemiz genel yayın yönetmeni Halit Soytürk, Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür ve Tanıtım Derneği Genel Başkanı Sakine Taşlıçukur Dağıdır’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederken Sancaktepe News TV mikrofonlarına derneğin çalışmaları ile ilgili Dağıdır açıklamalar da bulundu.

Pandemi döneminde derneğin çalışmaları nelerdir?

Yapılan bağışlar ile yardımlarda bulunduklarını dile getiren kapsamında Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür ve Tanıtım Derneği Genel Başkanı Sakine Taşlıçukur Dağıdır, “Pandemi döneminde Dernek yönetimiz ve İBB’nin katkılarıyla gıda ve nakit yardımlarında bulunduk. Topluluk olarak bir araya gelemiyoruz. Sosyal mesafeyi koruyarak arkadaşlarımı ile derneğimizde kültürel faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Derneğin belgesel çalışmanız vardı çalışma ne durumda?

Güvenç Abdal Ocağını konu alan belgesel çekimlerinin tamamlandığını dile getiren Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür ve Tanıtım Derneği Genel Başkanı Sakine Taşlıçukur Dağıdır, “Bir buçuk yıldır süren belgesel çekimi tamamlandı. Montaj aşaması devam ediyor. Üç bölüm olan Belgeselin birinci bölümü bitti kısmet olursa ocak ayında kadar galası yapılacak. Pandemi koşullarına göre galamızı ocak ayında yapacağız” dedi.  

“İmamoğlu’ndan Bu Konuda Umutluyuz”

Sancaktepe için idealiniz nedir?

Sancaktepe için idealinin kardeşlik, sevgi barış içinde yaşamak olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Dağıdır, “kardeşlik, Sevgi Barış ve Alevi’siyle Sünni’siyle 72 millete bir nazarda bakan hünkarın evlatları olarak bu şekilde yaşamayı düşünüyoruz. Sancaktepe bu konuda örnek bir ilçe. İlk Cem evimiz Sancaktepede kurulmuştu. Altı tane cem evi ilçemizde mevcut. Güvenç Abdal ocağı olarak bizimde Sancaktepede kültür evi çalışmamız var. İBB’ye baş vurularımızı yaptık. İdealimiz gelecek yıl burada Güvenç Abdal Ocağının Cem Evi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Sayın İmamoğlu’ndan bu konu da umutluyuz” ifadelerini kullandı.