VALİ GÜL, SANCAKTEPE’DE ANNELER İLE BİR ARAYA GELDİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

VALİ GÜL, SANCAKTEPE’DE ANNELER İLE BİR ARAYA GELDİ

Uyuşturucuyla mücadelede annelerin duyarlılığından yararlanmayı amaçlayarak annelere farkındalık ve bilinçlendirme eğitiminin verildiği “En İyi Narkotik Polisi: Anne” programı, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu haber 14 Mart 2024 - 22:26 'de eklendi ve 78 views kez görüntülendi.

 

Uyuşturucuyla mücadelede annelerin duyarlılığından yararlanmayı amaçlayarak annelere farkındalık ve bilinçlendirme eğitiminin verildiği “En İyi Narkotik Polisi: Anne” programı, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki programa: Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda anne ve anne adayı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Polis Memuru Ozan Yelgel tarafından uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin sunum gerçekleştirilirken NARVAS, UYUMA ve KADES uygulamaları tanıtıldı.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: İSTANBUL’UMUZDA KAMERA SAYIMIZI 50 BİNE ÇIKARACAĞIZ

Anneleri tebrik ederek sözlerine başlayan İstanbul Valisi Davut Gül, “İyi okul yok, iyi veli, iyi öğretmen ve iyi öğrenci var. Sizler, burada olduğunuza göre çocuğunuzu, şehrimizi ve toplumumuzu önemsiyorsunuz. Sizlerle el ele vererek Sancaktepe’de uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. İstanbul’umuzda polisiye anlamda yapılması gereken ne varsa yapılıyor. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın öncülüğünde kamera sayımızı 5 katı artırarak 50 bine çıkartacağız. Polis sayımız ve araç-gerecimiz ise her geçen gün artıyor. Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) ile istihbaratın olduğu ve alanda hakimiyetin olduğu bir döneme girdik.” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL: VALİLİĞİMİZİN YÜRÜTTÜĞÜ PROJELERLE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

İstanbul Valiliği’nin yürüttüğü projelerle bağımlılıkla mücadele edildiğini belirten Vali Gül, “Arzla mücadele ediliyor. Talebi azaltmamız lazım. Bunu, ilçe belediyemiz ve sizlerle birlikte sağlayacağız. Okullarda talebi azaltmak için Valiliğimiz tarafından 4 projeyi yürütüyoruz. Bütün okullarımızda okul spor kulüpleri kurduk. Çocuklarımızın yeteneğine göre lisans çıkarıyoruz. Talep edilen tüm malzemeleri tamamladık. Okullarımızda 6 buçuk milyon kitabımız var. Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor projemizle bunu yüzde 100 artırarak 13 milyona çıkaracağız. Her akşam 21:00-21:30 arası telefonu ve televizyonu kapatalım ve ailecek kitap okuyalım. Kitabın rafta olması tek başına meseleyi çözmüyor. Ailemiz ile kitapların okunması lazım. Üçüncüsü okullarımızda müzik sınıfları kuruyoruz. İhtiyaç duyulan müzik aletlerini temin ederek dağıtıyoruz. Dördüncüsü, İstanbul Öğrenci Meclisleri projemiz. Merhametli, karar alan, vicdanlı, hayır diyebilen, vatanına ve milletine bağlı çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Bu sayede çocuğumuzun bağımlılıkla karşılaşma ihtimali daha da azalacak. Herkesin kendi çocuğu için istediği sosyal kültürel faaliyetlere katıldığı, spor yaptığı, kitap okuduğu, karar süreçlerine katıldığı bir sistemi Valiliğimiz olarak istiyoruz.” dedi.

Vali Gül, konuşmasını teşekkür ederek sonlandırdı: “Sancaktepe’nin bugünü dünden daha güzel ama inanıyorum ki yarını bugünden daha güzel olacak. Planlanan okul yatırımlarımız ile ilçemizde tekli eğitime geçmiş olacağız. Katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Göz aydınlığımız çocuklarımız için iyi bir İstanbul, iyi bir Sancaktepe bırakacağımıza inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.