ŞEYMA DÖĞÜCÜ ile SANCAKTEPE EMİN ELLERDE - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ŞEYMA DÖĞÜCÜ ile SANCAKTEPE EMİN ELLERDE

İlk dönem 268 projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıysan, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 2019-2024 yılları arası yaptığı çalışmaları ve 2024-2029 Sancaktepe Belediye Başkanlığı döneminde yapacağı projelerini Sancaktepe’nin sesi Sancaktepe News gazetesine anlattı. Gazetemizin sorularını büyük bir gurur ve heyecanla cevaplayan Başkan Şeyma Döğücü, “İlçemiz yapılan hizmetlerle, İstanbul’da her alanda dikkat çeken bir ilçe olduğunun altını çizdi.

Bu haber 26 Mart 2024 - 4:11 'de eklendi ve 572 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü, yeni dönemde yapacak olduğu projeleri Gazetemize anlattı. İlk dönem 268 projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Başkan Döğücü Yeni dönem içinde özellikle Eğitime Destek Projeleri başta olmak üzere Sancaktepe’nin çehresinin değişeceğini söyledi.

 

İkinci 5 yıllık hizmet döneminde Sancaktepe Millet Bahçesi, Sancaktepe Şehir Hastanesi, İlhan Varank Şifahanesi, Paşaköy Yenilebilir Enerji ve Doğa Park Eğitim Projesi ve birçok projenin sözünü veren Döğücü, “Sancaktepe Emin Ellerde” dedi.

 

İlk dönem 268 projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıysan, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 2019-2024 yılları arası yaptığı çalışmaları ve 2024-2029 Sancaktepe Belediye Başkanlığı döneminde yapacağı projelerini Sancaktepe’nin sesi Sancaktepe News gazetesine anlattı. Gazetemizin sorularını büyük bir gurur ve heyecanla cevaplayan Başkan Şeyma Döğücü, “İlçemiz yapılan hizmetlerle, İstanbul’da her alanda dikkat çeken bir ilçe olduğunun altını çizdi.

 

Sancaktepe, yatırımlarla İstanbul’da dikkat çeken bir isim oldu. Bölgenin kazandığı ivme gözlerden kaçmıyor. Yeni dönemle birlikte çıtası yüksek Sancaktepe’de bu çıtayı daha yukarılara çıkarmak için geliştireceğiniz projeler nelerdir?

Geçtiğimiz hafta Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile birlikte Sancaktepe Aydos Millet Bahçesinin açılışının yaptıklarını vurgulayan Başkan Şeyma Döğücü, “Çevrenin insanın ve hayatın parçası olduğu gerçeğinden hareketle, çevre ile ilgili güçlü bir değişimi zaten başlatmıştık. Şimdi bu değişimi bir adım daha öteye taşıyoruz. 275 bin metrekare üzerine kurulu, içerisinde Aromatik Bitki Bahçeleri, Tema Parkın’da bulunduğu Sancaktepe Millet Bahçemizi önümüzdeki dönemde açarak Sancaktepe’nin kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

“Sancaktepe’nin çehresi değişecek”

Başkan Döğücü, “Paşaköy Yenilebilir Enerji ve Doğa Park Eğitim Projemiz ile Enerji üreten Bisiklet İstasyonları, Bisiklet yolları ve parkurları olacak. İklim değişikliği ve küresel ısınmanın belirleyici hale geldiği çağımızda içerisinde yer alan, Yağmur Suyu Toplama ve Arıtma Sistemimiz, Su tasarrufuna imkan sağlayacak. İçerisinde tasarruflu aydınlatmalar kullanacağız. Sıfır Atık Projesini destekleyerek bilinçlendirme ve farkındalık atölye çalışmaları yapacağız. Sancaktepe’mizin çehresi değişecek” dedi.

“Sancaktepe Sağlık Kompleksi olacak!”

Sancaktepe’de 2020 yılından bu yana sağlık alanında büyük atılımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Döğücü, “Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve 45 günde tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanemizin yanında Sancaktepe Şehir Hastanesi inşaatı başladı. 2 bin 100 yataklı bu Şehir Hastanemiz İstanbul’umuzun en büyük ikinci Sağlık Kompleksi olacak. Sancaktepe’de Hastane yatak kapasitemiz bu sayede 3 katına çıkacak. Hasta ve hasta yakınlarımızın hizmetine İlhan Varank Şifahanesini sunacağız. Maddi imkanları kısıtlı olan hemşehrilerim bu sayede yine en üst kalitede hem sağlık hizmeti hem de konaklama hizmeti alacaklar”.

 

“Sancaktepe ile El Ele”

Şeyma Döğücü, “İlk döneminde gençler ve çocukların eğitimi için büyük gayret gösteren Başkan Döğücü, “Benim her şeyden önce kendime bir sözüm var. Çocuklarımız bize emanet ve Sancaktepe’de çocuklarımızı şehrin en iyi eğitimini alabildikleri bir yerde büyütmek benim sözüm. İşte bu yüzden, yeni hizmet dönemimizin en öncelikli başlıklarından biri nitelikli eğitim. İstanbul’un en çok okul yatırımı yapılan ilçesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ilk dönemimizde 18 okul ve 4 Eğitim Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Ayrıca, yapımı devam eden 9 okulumuz yeni eğitim dönemine yetişiyor. Eğitime verdiğimiz önemi herkesle paylaşıyor ve ilçemizin geleceğine katkı sağlamak için kararlılıkla çalışıyoruz. Sancaktepe için düşlediklerimiz, gerçekleştirmeyi arzu ettiklerimiz biter mi? elbette bitmez. Bunlar sadece 31 Mart itibarıyla tekrar yola çıkarken hayata geçirmek için projelendirdiğimiz çalışmalar. Yolda tüm Sancaktepeli’lerle el ele verip gerçekleştireceğimiz nice hayal var” dedi.

 

Yenidogan Metro “İBB’de Her Şey Algı”

İlçemiz için önemli olan Yenidoğan Metrosunun toprak dökülerek kapatılma hikayesi var. Son olarak İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Yenidoğan- Söğütlüçeşme metro hattının ilk etabının yapım çalışmalarını başlama töreni adı altında tören düzenledi. Bu tören ne anlama geliyor? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

Sancaktepe olarak İBB’den beş yıldır hiç hizmet almadık Bana gören İhalesi dahi yapılmamış bir metro çalışmasının temelini atamayacakları için bu algıcılar yeni bir kavram uydurdular. Yenidoğan metrosu için yapım çalışmalarına başlama töreni. Yapım çalışmalarına başlama töreni nedir Allah aşkına. Temel atarsın olur biter. Ondan önce de ihaleyi bitirirsin. Bence İBB’yi de böyle yönettiler. Çalışmalara İnşallah başlayacağız algıları ile. Her şey yalan, her şey algı” dedi.

 

İlk döneminizde ilçede her kesime hitap edecek 268 projeyi hayata geçirdiniz. 5 yıl içerisinde neler yapıldı?

Döğücü, “Ülkemizde yaşanan Deprem, Pandemi ve doğal afetlere rağmen Sancaktepe’de 268 projeyi tamamlayarak  çok şükür büyük gururla söyleyebilirim ki Sancaktepe halkının hizmetine sunduk. Yapımı devam eden 2 çocuk gelişim merkezimizle birlikte toplam 11 çocuk gelişim merkezini ilçemize kazandırdık. 4 yeni kütüphanemizle kütüphane sayımızı 23’e çıkardık. 480 derslikli 18 yeni okul yaptık. Ayrıca 40 derslikli eğitim kurumu, rehberlik araştırma merkezi, bilim sanat merkezi, halk eğitim merkezi yaptık. 288 derslikli 9 yeni okulumuzun yapımı da bitmek üzere. Çocuklarımız için 3 yeni bilgi evi yaptık. 3 sosyal tesisimizi hizmete sunduk. 4 tanesi bitmek üzere olan toplam 11 fitness merkezimizi Sancaktepe’mize kazandırdık. Sarıgazi Kemal Ayyıldız Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun açılışını yaptık. 21 adet afet istasyon merkezi yaptık.  6 Şubat depreminde Malatya Doğanşehir’e 350 Konteyner Kent yaparak destek sağladık. Kısacası Sancaktepe Emin Ellerde 268 proje yaptık ve yeni döneme sözümüz söz Sancaktepe emin ellerde” dedi.

 

“Vatandaşımızın ilgi ve desteği ile”

Ramazan Ayının başlaması ile birlikte saha çalışmalarında hız kazandı. Sahada enerjiniz yüzünüzden eksilmeyen gülüşünüz sizleri yorgunluk bir yana baya bir pozitif gösteriyor. Bu yoğunlukta bu kadar stresli sürecin içinde sizleri enerjik kılan vatandaşa karşı daima güler yüzlü olmanızın sağlayan etkenler nelerdir?

 

Döğücü, Sancaktepe’liler tabi hizmetlerden memnun. Özellikle anneler eğitim standartlarını ve kalitesini yükselttiğimiz için teşekkürlerini sunuyor. Bizler de her vatandaşımızın davetine icabet etmek, uzatılan her eli sıkmak, umudu, çareyi, çözümü partimizde gören her vatandaşımızın sesine kulak vermek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletmek için sahada yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın hayır dualarını almak, bize güvenenlere mahcup olmamak ve sevgilerine layık olmak boynumuzun borcu. Sahada samimiyetimizi, ilçemizin daha gelişmesi için ortaya koyduğumuz iradeyi görenler tarafından ilgi ve destekle karşılanıyoruz. Bu sayede bize önce gönlünü, sonra evini, kapısını ve hatta mutfağını açan her bir kardeşime, her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum, sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

“Huzurlu ve Mutlu Aileler için çalışacağız”

31 Mart 2024 Yerel seçime az bir süre var. Son olarak Sancaktepe’lilere mesajınız nedir?

Şeyma Döğücü, “Kıymetli Sancaktepeliler bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada bizden Sevgilerini, dualarını ve desteklerini eksik etmesinler. Sancaktepe’de her şey bize emanet. Çocuklar, ağaçlar, fikirler, hayaller, haneler. Vatandaşımız için önemli olan her şey bizim için de önemli. Sancaktepe’yi hayatın her alanında titizlikle, hassasiyetle, özenle ileriye taşıma gayesinde olacağız. Sancaktepe Emin Ellerde diyerek huzurlu ve mutlu aileler için çalışacağız. Göreve geldiğim ilk günden beri, attığım her adımı ince düşünerek, sıkı planlayarak ve Sancaktepe’yi koruyup geleceğe taşıma gayesiyle attım. Önümüzdeki dönemde de aynı özenle bu yolu vatandaşlarımızla birlikte yürüyeceğim. Yeni dönem için tüm Sancaktepe’li hemşehrilerimin bana desteklerinin tam olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.