SANCAKTEPE’NİN YARINLARI İÇİN - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’NİN YARINLARI İÇİN

Sancaktepe ilçemizin ismini tüm Türkiye ye tanıtan iki önemli Hastanemiz var. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Pandemi döneminde 45 günde yapılan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi başta Sancaktepe ilçemiz olmak üzere yaklaşık Anadolu yakasında iki buçuk milyon nüfusa hizmet ediyor.

Bu haber 25 Haziran 2023 - 13:50 'de eklendi ve 121 views kez görüntülendi.

Sancaktepe ilçemizin ismini tüm Türkiye ye tanıtan iki önemli Hastanemiz var. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Pandemi döneminde 45 günde yapılan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi başta Sancaktepe ilçemiz olmak üzere yaklaşık Anadolu yakasında iki buçuk milyon nüfusa hizmet ediyor.

Dünya ve ülke olarak pandemi dönemi yaşadık. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemide büyük görevler yerine getirirken, 45 günde Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinin pandeminin büyük yükünü yüklendi. Yapılan başarılı çalışmalar ile Sancaktepe ismini tüm Dünyaya duyurdu.

İlçemiz adına her iki hastanemize emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buradan özellikle iki isme teşekkür etmek istiyorum. Şimdiki başhekimiz sayın Prof. Dr. Alpaslan Tanoğlu ve Prof. Dr. Nurettin Yiyit’e hem hastanelerin kuruluşu, pandemi dönemi ve ondan sonraki süreçlerde verilen emeklerine ilçemiz adına teşekkür ederim.

Söylediğim gibi yeni hastaneler olmasına rağmen İstanbul Anadolu yakasının en büyük hastanesi olan hastanelerimizde sağlık alanında tüm branşlar da hizmet vermektedir. Şahsen hastanenin ilk kurulduğu günden buyana yapılan çalışmaları yakinen bilen birisi olarak gelinen noktada ilçemiz adına seviniyorum. Büyük hastane olmasının getirdiği zorluklar var tabi ki. Randevu sisteminin yoğunlukları. Ama görünen o ki alınan randevulara gidilmeme oranının yüksek olduğu. Başhekim Prof. Dr. Alpaslan Tanoğlu ile yaptığım röportajda bu konuda vatandaşlara çağrıda bulunması dikkatimden kaçmadı. Randevu alınıp da gidilmeyen her randevu bir başka hastanın hakkını gasp etmemektir. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olasını rica ediyorum.

Hastanelerimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için gece gündüz çalışmalar devam ediyor. Geleceğin büyüklerinin acil servisi olan Çocuk Acilinde çalışma yapılması gerekiyor. Özellikle kış aylarında yoğunluk görülmekte. Çocuk acilin büyütülüp geleceğimize daha iyi ortam oluşturulma çalışması olduğunu görmekteyim. Bu konuda başta Belediye Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü ve ilçemiz iş insanlarının üzerine çok iş düştüğünü düşünüyorum.

 

Ayrıca Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde bulunan boş alana güzel proje hazırlanmış. Projenin bir an önce tamamlanıp hizmete alınmasını sabırsızlık ile bekliyorum. Hastanelerimize Anadolu’dan gelip tedavi olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız oluyor. Hastanelerimize yakın uygun pansiyon ve Hotellerin oluşması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık ilçemiz sağlık alanında hızla büyümeye devam ediyor.

Selam ve Dua ile…

 

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.