SANCAKTEPE'DE MEVLANA, 750'NCİ VUSLAT YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE MEVLANA, 750’NCİ VUSLAT YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Şeb-i Arus gecesinde Müzisyen Ubeydullah Sezikli’nin sahne aldığı ve semazen gösterisinin de yapıldığı gecede Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yaptıkları konuşmalarda Hz. Mevlana’nın vuslatının üstünden asırlar geçse de eserleri ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğinin vurgusu yapıldı.

Bu haber 18 Aralık 2023 - 12:34 'de eklendi ve 134 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE

Sancaktepe Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslata erişinin 750’nci yıl dönümü kapsamında Şeb-i Arus gecesi düzenledi.

Şeb-i Arus gecesinde Müzisyen Ubeydullah Sezikli’nin sahne aldığı ve semazen gösterisinin de yapıldığı gecede Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yaptıkları konuşmalarda Hz. Mevlana’nın vuslatının üstünden asırlar geçse de eserleri ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğinin vurgusu yapıldı.

Mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslata erişinin 750. yılında Sancaktepe Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleşen Şeb-i Arus programına Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

AHMET KARAKAYA: İNSANLARIN GÖNLÜNE İSLAMİ VE İNSANİ DEĞERLERİ NAKIŞ NAKIŞ İŞLEDİ

Yaptığı konuşmada Mevlana, 750’nci vuslat yıl anma programında hayatının önemine dikkat çeken Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Mevlana Celaleddin-i Rumi Hz. Anadolu da haçlı seferlerinin, Moğol istilasının yoğun yaşandığı dönemlerde yaşadı. Türk İslam Medeniyetinin yeşermesi ver bu mücadeleyi takip etmek için yoğun bir çalışma sergiledi. O bir gönül ve dava insanı olarak çok sayıda talebe yetiştirdi. İnsanların gönlüne İslami ve insani değerleri nakış nakış işledi. Bu çerçeveden baktığımızda sevgi, kardeşlik, barış ve hoşgörü insanı olan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hz. öğretileri çağımızda ne kadar önemli ve değerli olduğunu görüyoruz. Gönül insanı Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretlerini rahmetle minnetle ve hasretle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖĞÜCÜ: BİZİM MEDENİYETİMİZ BARIŞ, SEVGİ VE KARDEŞLİK ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞTİR

Şeb-i Arus programında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Mevlana hayatını Allah’ın dostluğuna talip olarak geçirmiş, hakikati arayan herkesin kalbine şifa sundu. Hz. Mevlana vuslatının üstünden asırlar geçse de eserleri ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizim medeniyetimiz barış, sevgi ve kardeşlik üzerine inşa edilmiştir. İnsanı kâmil olma yolunda Mevlana, Hacı Bektaş, Emir Sultan, Yunus Emre hep rehberimiz olmuştur. Gönül coğrafyamızın içinde bulunduğu ahval bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Şüphesiz bir zorlukla birlikte, birden çok kolaylık vardır. Hz. Mevlana’nın yolundan giderek hoşgörülü bir dünya inşa etmeliyiz. Mevlana’nın mesajları barışın temelini oluşturur. Onun öğretilerini hayatımıza entegre ederek dünyamızı çok daha güzel bir yer haline getirebiliriz. Şeb-i Arus’un akşamında birbirimizi daha çok anlayalım, daha çok merhametli olalım ve gönülden gönüle birbirimize daha çok sarılalım” dedi.

Sancaktepe Belediyesinin Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Sancaktepe Sahnesinde düzenlediği Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslata erişinin 750’nci yıl dönümü kapsamında Şeb-i Arus gecesinde Müzisyen Ubeydullah Sezikli sahne alırken aldı. Semazen gösterisi de yapıldığı program sonrası Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü Müzisyen Ubeydullah Sezikli’ye çiçek taktim ederek teşekkür etti ve İlçe protokolü toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.