SANCAKTEPE’DE KARS KOCABAHÇE KÖY DERNEĞİ HİZMETE GİRDİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE KARS KOCABAHÇE KÖY DERNEĞİ HİZMETE GİRDİ

Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkezi hizmete girdi. 1000 M2 kapalı alana sahip dört kattan oluşan çok amaçlı dernek binasında düğün salonu, hanımlara özel katı bulunan binada Erkekleler için Çeşitli etkinlikler yapılabilecek alanın yanında 1000 kişiye ayın anda yemek çıkarabilecek aş evini içinde bulunduran Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneğinin açılışı yapıldı.   

Bu haber 13 Mart 2024 - 10:21 'de eklendi ve 138 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE

Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkezi hizmete girdi. 1000 M2 kapalı alana sahip dört kattan oluşan çok amaçlı dernek binasında düğün salonu, hanımlara özel katı bulunan binada Erkekleler için Çeşitli etkinlikler yapılabilecek alanın yanında 1000 kişiye ayın anda yemek çıkarabilecek aş evini içinde bulunduran Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneğinin açılışı yapıldı.

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi Ulugazi Caddesi Ela Sokak No 3’te 10 Mart Pazar günü Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkez açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı ve AK Parti Sancaktepe Belediyesi Başkan Adayı Şeyma Döğücü katıldı. Açılışa İYİ Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan, Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Çekmeköy AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan, İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Burhan Caner, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Erdoğan, AK Parti Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Zabit İspir, STK Başkanları,  Veysel Karani Mahalle Muhtarı ve Adayı Tekin Ayılmazdır ve Sancaktepe Mahalleleri Muhtar Adayları katıldı.

 

Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği yönetimi ve çok sayıda Kocabahçe Köyü sakinlerinin katıldığı açılışa Kars iline bağlı dernekler ve yönetimlerinin yanında Kanaat önderi Hacı İsmet Gezer, Derneğin Onursal Başkanı Hacı Dünya Karakoç, İşadamı Ali Ağaoğlu katıldı. Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkezinin İnşaat aşamasında büyük emek gösteren Abdullah Kayar, Hacı Mehmet Gezer, Hacı Bedir Baglars, Mehmet Baglars Hacıhadioğlu, Kayar yapı yönetim kurulu başkanı Reşat Kayar, Dernek başkanı Yardımcısı Suat Ayten tüm üyelerin destekleri ile yapılan Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkezi görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

 

Sunuculuğunu Duygu Akçay’ın üslendiği Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkezinin açılışında konuşma yapan Dernek Başkanı Halit Budak, “Bugün burada açmış olduğumuz ve yaklaşık on binin üzerinde nüfusu olan Kars Kocabahçe köylümüze hizmet verecek, Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneğimizin genel merkez yapımında maddi manevi desteklerini esirgemeyen başta Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar, hemşehrilerime ve tüm katkıda bulunanlara öncelikle teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Halit Budak, “Dernek binamız çok amaçlı tasarlandı. Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneğimizin arsasını bundan yaklaşık iki yıl önce alarak yola çıktık. Bugün Açılışını yaptığımız Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Dernek binanız her katı 250 M2 olmak üzere toplanda 1000 M2 kapalı alana sahip bir bina. Dört kattan oluşan binamızın içerisi sosyal etkinlikler yapılabilecek şekilde tasarlandı. Bodrum katta aynı anda 1000 kişiye yemek çıkarabilecek şekilde modern mutfağımız var. Giriş katında erkeklere özel Çay ve Kahve eşliğinde misafirlerini ağırlayabileceği ve çeşitli etkinlikler yapılabilecek yere sahip” dedi.

 

Budak, “Binamızın ikinci katı hanım kardeşlerimiz için özel tasarlandı. Hanımların kendilerine özel gün ve etkinliklerinde kullanabilecekleri bir alan. Hanımlarımızın katında kendilerine özel çay ve kahve ocağı bulunmakta. Ayrıca hanım kardeşlerimize özel mescidi bulunmaktadır. Binamızın üçüncü katında düğün salonumuz bulunmakta. Öncelikle dernek üyelerimiz başta olmak üzere durumu olmayan dar gelirli vatandaşlarımıza düğün, nişan sünnet veya diğer etkinlikler için kullanılacak çok amaçlı salonumuz mevcuttur. Bu salonumuzda belirtiğim gibi İstanbul şartlarında düğün yapmayı düşünüp te durumu olmayan hemşehrilerimizin kullanacağı salon burası. Binamız gün içerisinde hep açık olacak. Bir arkadaşımızı burada istihdam edeceğiz. Genel merkezimize gelen misafirlerimiz ile ilgilenecek. Çay, Kahve gibi ikramlarımız ücretsiz olacak” ifadelerini kullandı.

 

Saygı duruşu İstiklal marşının okunması ve Protokol konuşmalarının ardından Kars Kocabahçe Köyü Kalkındırma Derneği Genel Merkezi kesilen kurdele ile hizmete girdi. Açılışta misafirlere çay kahve ikram edilirken dernek merkezinde bulunan aş evinde hazırlanan döner pilav ikram edildi.