SANCAKTEPE'DE "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE"DİR PROJESİ TANITILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE “EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE”DİR PROJESİ TANITILDI

Bu haber 30 Aralık 2022 - 12:01 'de eklendi ve 94 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’de Uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla yürütülen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesinin tanıtımı gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programa “İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya başta olmak üzere, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendi, Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, ilçe protokolü ile çok sayıda anne ve anne adayı katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda; Vali Yerlikaya, Kaymakam Karakaya ve Belediye Başkanı Döğücü katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

“İstanbul’da Bu Yılın İlk 11 Ayında Gelen İhbar Sayısı 48 Bine Düştü”

Vali Yerlikaya konuşmasında, “Bugün, uyuşturucu ile mücadele için bir araya geldik. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile topyekûn bir mücadele içinde olmamız gerekiyor.İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda 81 ilimizde uyuşturucu ve madde bağımlılığının önlenmesi için çok büyük gayret gösteriliyor. Bu konuda en büyük desteğimiz sizlerin duyarlığı. 112 Acil Çağrı Merkezi ve Uyuma Aplikasyonu aracılığı ile ihbarlar alıyoruz.

Değerli anneler, ihbar, müzevirlik değil, gençlerimize sahip çıkmaktır. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubemiz gelen tüm ihbarları aynı ciddiyetle işliyor. İstanbul’umuzun cezaevlerinde şu an 9 bin 787 uyuşturucu suçlarından tutuklu ve hükümlü var. Kullanıcı, satıcı ve bunların büyük organizatörleri ile ilgili 7 gün 24 saat ışığımız sönmeden, cesaretimiz ve kararlığımızda hiçbir eksilme olmadan çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İlçemizde her eve ulaşıyor, anne babalara anlatıyoruz”

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya ise konuşmasında, “Maalesef ki çağımızın getirdiği sorunlardan bir tanesi de uyuşturucu madde bağımlılığıdır. Bu, başta gençlerimizi olmak üzere bütün toplumumuzu tehdit ediyor. Ülkemiz, sadece şehirleri değil, nesilleri de tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla büyük bir mücadele içinde. Bu proje kapsamında ilçemizde 15 binin üzerinde anneye ulaştık. İnşallah bu sayıyı daha da artıracağız.” dedi.

“Bir bakışından anlarız”

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü ise “Anneler olarak bizler çocuklarımızın her yaptığını biliriz. Çocuklarımızın bu illetlere düştüğünü hissederiz ama kondurmak istemeyiz. En iyi narkotik polisi hakikaten annelerdir. Evlatlarımızın bir bakışından, yürüyüşünden anlarız. Bu çalışma için İçişleri Bakanlığımıza, sayın Valiliğimize gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program sona erdi.