SABİT KARAMAN: SANCAKTEPE BİZİM SEVDAMIZ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SABİT KARAMAN: SANCAKTEPE BİZİM SEVDAMIZ

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala Sancaktepe Siyaseti hareketlendi. Sancaktepe Belediyesi Aday Adayları Sancaktepe özelinde çalışmalarını hızlandırdı. 2008 yılında Yenidoğan Belediyesi Meclis Kararı ile Yenidoğan Belediye Başkanı seçilen Sabit Karaman, AK Partiden Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Bu haber 18 Aralık 2023 - 11:35 'de eklendi ve 144 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Yenidoğan Eski Belediye Başkanı ve Sancaktepe’nin siyasetinde aktif olan ve Sancaktepe’nin evladı İş İnsanı Sabit Karaman, AK Parti’den Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala Sancaktepe Siyaseti hareketlendi. Sancaktepe Belediyesi Aday Adayları Sancaktepe özelinde çalışmalarını hızlandırdı. 2008 yılında Yenidoğan Belediyesi Meclis Kararı ile Yenidoğan Belediye Başkanı seçilen Sabit Karaman, AK Partiden Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Sancaktepe özelinde görev yapan yerel basınla bir araya gelen AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Sabit Karaman, “Sancaktepe’ye hizmet etmek için bu yola çıktım. Çünkü Sancaktepe bizim sevdamız. Bu dava ben değil, biz davasıdır, sonuç her ne olursa olsun liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız, yolundayız, emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kısa bir dönem Yenidoğan Belediye Başkanlığı yaptığını dile getiren AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Sabit Karaman, “31 Mart 2024 Yerel Yönetim Seçimlerinde Türkiye sevdası ile İstanbul sevdası ile ve Sancaktepe sevdası ile Aday Adayı olan tüm kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyor, aday gösterilecek olanları ise şimdiden kutluyor Sancaktepe’mize, Kadim Şehrimiz İstanbul’umuza, Cennet Vatanımıza ve Aziz Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kutlu davanın bir neferi olarak; dün vardım, bugün varım, yarında olacağım. Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatımızdaki gayemiz bu kutsal hizmeti daha ileriye taşımaktır.

 

Değerli hemşehrilerim; Rabbime şükürler olsun ki, 22 yıl önce Aziz Milletimizin davası olan AK Partimizin tabelasını Sancaktepe’ye ilk asan biz olduk. Genel Başkanımız ve Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok zor zamanlardan, sinsi tuzaklardan, alçakça hainliklerden, darbe teşebbüslerinden geçerek başımız dik göğsümüz kabarık bir şekilde bugünlere kadar geldik Elhamdülillah. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çok çalışmamız gerektiğinin ve yeni bir dönemin, Türkiye Yüzyılının başlangıcında olduğumuzun da farkındayım.

 

Eğer adaylık bu fakir kardeşinize nasip olursa; durmadan koşarak yolumuza devam edeceğiz, yok eğer bir başka arkadaşımız aday olarak gösterirlerse de, ona da saygı duyacağız, destek olacağız ve dua edeceğiz. Bu dava ben değil, biz davasıdır, sonuç her ne olursa olsun liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız, yolundayız, emrindeyiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı.

SABİT KARAMAN KİMDİR?

Sabit KARAMAN; 1966 Üsküdar/İstanbul doğumlu olup aslen Trabzon’un Of ilçesindendir. Ticari hayatına çok küçük yaşta başlamış olan Karaman, 2006 yılında kardeşleri ile birlikte aile şirketini kurarak ticari hayatını taçlandırmıştır. Bugün itibari ile; KARAMAN İnşaat A.Ş., KARAMAN Beton A.Ş. ve ÇINAR Madencilik A.Ş. isimli şirketleri ile ticari hayatına devam etmektedir.

Aktif siyasi hayatına 1994 yılında Refah Partisi ile başlayan KARAMAN Refah Partisi Belde teşkilatında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2002 yılında AK Parti Yenidoğan Belde Teşkilatı kurucuları arasında yer almıştır. 2004 yılında Yenidoğan Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olmuş, aynı yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanlığı’nı yürütmeye başlamıştır. 2008 yılında Yenidoğan Belediye Meclisi Kararı ile Yenidoğan Belediye Başkanı seçilmiştir.

27. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmuştur. Çeşitli Dermek, Vaktf ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK’larda) üst düzey görevler yaptı. Sırasıyla Sancaktepe Polis Teşkilatı Derneği kurucu başkanlığı görevini, TÜMBİAD (Tüm Bürokratlar ve iş Adamları Sosyal Dayanışma Derneği) Yatırımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Kızılay Yenidoğan Şube Başkan Yardımcılığı, AYSİAD (Anadolu Yakası iş Adamları Derneği) Başkan Yardımcılığı Ve Kuran İmleri yayma Deneği Kurucu Üyeliğini görevlerinde bulunmuştur. Halen Çekmeköy Türk Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmekte olan Karaman, Uluslararası Dublin Üniversitesi inşaat Mühendisliği mezunudur. Uluslararası Dublin Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.

Evli ve 3 Çocuk babasıdır.