ORGAN BAĞIŞI HAFTASI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF.DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KUTLANDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF.DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KUTLANDI

Bu haber 10 Kasım 2023 - 16:18 'de eklendi ve 164 views kez görüntülendi.

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası, Sancaktepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Şehit Prof. Dr.İlhan Varank Eğit. Arşt. Hastanesi’nin ortak olarak düzenlediği programla bilgilendirme ve farkındalık içerikli program düzenlendi.

Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Bu sebeple Ülke’de organ ve doku bağışına dikkat çekmek ve yaygınlaştırma amaçlı düzenlenen program Sancaktepe Mustafa Öncel Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. Programa Sancaktepe Kaymakamı Sayın Ahmet KARAKAYA, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Sayın Şekip AKIN, Sancaktepe Müftüsü Sayın Ertuğran Mehmet SOYLU ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ercan KADER iştirak ettiler.

ORGAN BAĞIŞININ ARTASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda açılış konuşması için kürsüye gelen Şehit Prof. Dr.İlhan Varank Eğit. Arşt. Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. İrfan FIRAT; “3-9 Kasım doku, organ nakli ve bağış haftası vesilesi ile organ bağışının hayati önemini bir kez daha vurgulayarak, herkesi candan cana yapılacak en büyük iyilik olan organ bağışı konusunda duyarlılığa davet ediyorum dedi.

Şehit Prof. Dr.İlhan Varank Eğt. Arşt. Hastanesi Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Serkan DEMİR, Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Klinik Şefi Doç. Dr. Esra ADIYEKE, Radyoloji Klinik İdari görevlisi Doç. Dr. Taha Yusuf KUZAN Beyin Ölümü Tanı sürecinin nasıl işlediği ve Beyin Ölümü Radyolojik Görüntüleme konularında açıklamalarda bulundular.

Sancaktepe İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet KARAKAYA ise, günün önemi hakkında açıklamalarda bulunarak “Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir. ”şeklinde konuştu

Sancaktepe Müftüsü Sayın Ertuğran Mehmet SOYLU ise; İnsanı yaşatmanın önemine değinerek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımladığını belirterek organ bağışının dindeki yeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Program Organ Nakli Olmuş Bireylerin nakil öncesi ve sonrasındaki süreçte yaşadıklarını anlatmalarıyla devam etti. Programımız konuşmacılara Teşekkür yazılarının takdimi ile sona erdi.