MUSTAFA YAYLA, AK PARTİ'DEN 28. DÖNEM İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

MUSTAFA YAYLA, AK PARTİ’DEN 28. DÖNEM İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Sancaktepe’nin önde gelen isimlerinden Mustafa Yayla, AK Parti’den 28. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. İş dünyasının tanınan siması olan Mustafa Yayla AK Parti İstanbul İl Başkanlığına adaylık müracaatını yaptı.

Bu haber 19 Mart 2023 - 12:11 'de eklendi ve 182 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’nin önde gelen isimlerinden Mustafa Yayla, AK Parti’den 28. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. İş dünyasının tanınan siması olan Mustafa Yayla AK Parti İstanbul İl Başkanlığına adaylık müracaatını yaptı.

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar çeşitli kademelerde görev yapan, birçok STK’larında da çalışmalarda bulunan ve bir dönem Sancaktepe Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Dernek Başkanlık görevini yürüten Sancaktepeli iş insanı Mustafa Yayla, AK Parti’den 28. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

Aday adaylık başvurusunu yapan Yayla, “14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olarak göreve talibim. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere görev verdiği takdirde İlimizin çok değerli insanları, bu memleketi bir adım daha ileri götürebilmek için bu yolda yoğun uğraşlar veriyorlar. Biz de bu bayrak yarışında görev alacağız” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA YAYLA’NIN KISA ÖZGEÇMİŞİ

1959 yılı Sinop Boyabat doğumlu, Milli Selamet, Refah, Fazilet Partilerinde çeşitli görevler yapan Sancaktepe’nin sevilen iş insanı Mustafa Yayla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşundan buyana Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Mali İşler Başkan Yardımcılığı ve YKM Başkanlığı görevlerinde bulundu. İş hayatı boyunca Pazarcılık, Turizm, Tekstil, Otomotiv ve Taşımacılık sektöründe bulundu. 1995 yılında Samandıra’ya yerleştikten sonra otomotiv ve gıda şirketini kurdu. Halen Sancaktepe’nin en eski gıda toptancısı olarak ticaret hayatına devam ediyor. Evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibi, Eğitim hayatına üniversitede devam eden Yayla; Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Sancaktepe Ak Parti İlçe Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunan Mustafa Yayla, Sinop Dernekler konfederasyonu (SİNKON)‘Tüm Sinop Dernekler Federasyonu’(TÜSİDEF) ,  ‘Anadolu Yakası Toptancılar Derneği, ‘Anadolu Yakası Sanayici İş Adamları Derneği’(AYSİAD) ‘Sancaktepe Birleşik Esnaflar ve Sanatkârlar Derneği (SANBESDER) gibi STK’larda başkan ve başkan yardımcılığı yaptı.