KUYULARA ÇARE ARANIYOR! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

KUYULARA ÇARE ARANIYOR!

Bu haber 26 Mayıs 2020 - 1:37 'de eklendi ve 127 views kez görüntülendi.

KUYULARA ÇARE ARANIYOR!

Yenidoğan Hastane Metro hattı için binaların dibinde açılan kuyular için çare aranıyor.

Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli Metro Hattı’nın bir kolu olarak tasarlanan, ancak 2017 yılı sonundan itibaren durdurulan ve İBB yatırım planına hiç girmeyen Yenidoğan, Cumhuriyet, Emek Metro Hattı için yaptıkları çalışmalar ile çare aradıklarını dile getiren Ekrem İmamoğlu, ”sonradan eklenmiş bir hat. Bir nevi semtin içinde, binaların dibinde kuyular açılmış. Bu kuyular, mahalleliyi de tedirgin ediyor. Bir çözüm bulacağız” dedi.

KREDİYE ONAYI VERİLMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun Bayramın 2. Günü incelemelerde bulunduğu Yenidoğan, Hastane Metro hattının yüklenici firması olan Doğuş İnş. ve Tic. AŞ-Özaltın İnş. Tic. ve San. AŞ tarafından 28.04.2017 tarihinde inşaat çalışmaları başlamıştı. Yatırım planında olmayan hat yaklaşık 2,5 yıl önce duran ve İBB’nin yatırım planında bulunmayan hat için İmamoğlu’nun yönetimin yurt dışı kredisine Hükümet kredi onayı vermemişti.

“KUYULARA ÇARE ARANIYOR!”

2017 yılında Yenidoğan Hastane Metro hattının Yenidoğan, Taşdelen, Güngören, Aydınlar, Sarıgazi, Hastane ve biri makas tüneli olmak üzere yedi noktada açılan kuyulara İBB yönetimi çare arıyor. Yaklaşık 2,5 yıl önce duran inşaatın kuyuların bulunduğu mahallelerde vatandaşlarda tedirginlik oluşturuyor. Bayramın 2. Günü Ekrem İmamoğlu’nun “inşaatı inceleyerek yetkililerden bilgi alması ve yapacakları çalışmalar ile açılan 7 Kuyular için çare aradıklarını dile getirdi”.

“MAHALLELİ TEDİRĞİN”

Gördüğü manzaralardan memnun kalmayan ve hattın yapılış şeklini eleştiren İmamoğlu, “Sancaktepe – Çekmeköy hattının bir kılçığı. Öyle tarif edelim. Sancaktepe’den Yenidoğan’a uzanan bir kılçık hat. Ne yazık ki yatırım planında olmayan, 2017’nin sonundan beri durmuş, 2,5 yıldır duran, bundan 10 ay önce geldiğimizde de durmuş haliyle aldığımız ve tasarımı sıkıntılı bir kılçık hat. Çok yanlış bir şekilde başlanmış o dönemde. Bir nevi semtin içinde, binaların dibinde kuyular açılmış. Bu kuyular, mahalleliyi de tedirgin ediyor” dedi.

“BİR ÇÖZÜM BULACAĞIZ”

Beklentilerin olduğunu ve yapılan çalışmaları yerinde birebir görmek istediğini dile getiren İmamoğlu, “arkadaşlarımın kaygı duyduğu bir şekli var. Geleceğini tartışıyoruz. Sıkıntılı bir tarif yapılmış burada hem yolcu sayısı bakımından hem işin fizibilitesi açısından. Tümüyle inceleyeceğiz. Vatandaşla konuşacağız, semtle bu işi tartışacağız, buranın siyasi bileşenleriyle tartışacağız, yereldeki belediye başkanlarıyla konuşacağız. Bu şekilde duran toplamda 7 şaft var, bir tane makas tüneli var. Hepsini yerinde görmek istedim. Onun için bu bayram gününde buradayım” ifadelerini kullandı.